26 Temmuz’da yapılan Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (ESOB) seçimleri tekrar edilecek. Mecliste alınan karar ardından OSB’nin 7 Şubat saat 14.00’te seçime gideceği öğrenildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, mevcut OSB yönetiminin şuana kadar kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirtti. Kesikbaş, yazılı ve görsel basında ‘Bakanlıktan henüz seçim yapın’ diye bir yazı gelmedi diyerek açıklama yapan EOSB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin, 3 ocak 2018 tarihinde yapılan olağanüstü Müteşebbis Heyet Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 4 Ağustos’ta yazının kendilerine gönderildiğini itiraf ettiğini kaydetti. Kesikbaş şöyle dedi: “Ayrıca 26 Temmuz’da yapılan EOSB seçimini Bakanlığın Onayladığını söylemişlerdi. Ancak; Bakanlığın böyle bir onay vermediği, aksine 4 Ağustos 2017 tarihinde gönderdiği yazı ile EOSB’de seçimli genel kurulun yapılması gerektiği tebliğini aylar sonra itiraf ettiler.”

KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE DİK DURUŞUMUZU SERGİLEDİK

Alınan seçim kararının kendilerini haklı çıkardığını söyleyen Kesikbaş, “ Bizler; kanun maddelerini ve Bakanlık tavsiyelerini esas alarak hazırladığımız dilekçemizi, 12 Aralık 2017 tarihinde EOSB Yönetimine noter kanalı ile gönderdik. Bu dilekçeyi gönderdiğimiz tarihten itibaren, sürekli yalanlama yaparak, şahsi hakaretlerde ve karalamalarda bulundular. Ancak bugünki alınan EOSB seçim kararı bizleri haklı çıkarttı. Hukuka saygılı, inançlı, tecrübeli, yönetmelik ve kanunlara hakim, profesyonel bir ekip olduğumuzu kanıtladı. Biz kimseye şahsi hakaretlerde bulunmayarak, kanunlar çerçevesinde dik duruşumuzu sergiledik. Her zaman Projelerimiz ve İhracata yönelik çabalarımız ile siz değerli sanayicilerimiz ve kamuoyu ile işbirliği içerisinde olduk.” ifadelerini kullandı.

YENİ KANUN YOK SAYILD

26 Temmuz’da yapılan seçimlerde yeni kanunun yok sayıldığına dikkat çeken Kesikbaş, “26 Temmuz 2017 tarihinde yapılan son EOSB seçiminin eski kanun ve yönetmeliklere göre yapıldığını mevcut yönetimin meclis tutanaklarındaki konuşmalarından, basından ve SMS ile gönderilen yazılı açıklamalarından anlıyoruz. Eski kanuna göre; ESO Müteşebbis Heyeti içerisinden seçilen EOSB yönetimi, 1 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan ve aynı gün yürürlüğe giren 7033 sayılı kanun ile; OSB ‘lerde seçme ve seçilme hakkını EOSB üyelerine veriyor. Bu sebepten dolayı 26 Temmuz 2017 tarihinde yapılan son EOSB seçimi tartışmalı bir seçimdir. Yeni kanun kesinlikle yok sayılmıştır. Eskişehir Sanayicisinin ve kamuoyunun gündemi gereksiz yere mevcut yönetim tarafından meşgul edilmiştir. Şu an birlik ve beraberlik günüdür. Hepimiz aşımız ve işimiz için çalışıyoruz. Ayrışmaya değil birleşmeye, beraber olmaya Türkiye’mizin ihtiyacı olduğu bu günlerde en büyük dayanağımız Hukuk ve siz değerli sanayicilerimizin vicdanlarıdır. Haklı çabamız sonuç verdi. Adalet yerini buldu. 7 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan EOSB seçimine Birlikte Biz Kazanacağız Ekibi olarak hazırız.” dedi.