Tepebaşı Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Tepebaşı Ziraat Odası, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Eskişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Güler ve Tepebaşı mahalle muhtarları, TMMOB Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar, Veteriner Hekimler Derneği Temsilcileri, TEMA Eskişehir Temsilciliği, Prof Dr. Engin-Gülcan KINACI, bölge üreticileri ve çiftçiler,  üretici birlik ve kooperatiflerinin temsilcileri, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Hasan Sofuoğlu, belediyenin üreticilere yönelik verdiği hizmetleri aktararak bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca tarımsal üretim ve tüketim, hayvansal üretim ve tüketim, ekoloji, sosyoekonomik dengeler ve yenilikçi teknolojiler gibi konular ele alındı.

Katılımcıların fikir alışverişinde bulunduğu toplantı, Kırsal Kalkınma Kurulu Genel Kurul toplantısının Şubat ayında gerçekleştirilmesi kararı alınması ile son buldu.

ÜRETİCİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Toplantının ardından bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Bugün bölgemizde gerçekleştirilen tarım faaliyetleri adına tüm paydaşlar bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptık. Tepebaşı Belediyesi olarak bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Tarımsal faaliyetlerin ne denli önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Kırsal alanda yapılan tarımsal ve hayvansal üretimin, ülke ekonomisindeki rolünü tartışılamaz derecede büyük buluyorum. Bu sebeple de bölgemiz üreticilerinin her türlü sorununun çözüme ulaştırılması çok önemli. Diliyorum ki tüm paydaşların bir araya geldiği bu toplantılar, yakın gelecekte daha verimli bir tarımsal üretim ortamının hazırlanmasına katkı sağlayacak. Kırsal alanlarımız ve orada yaşayan üreticilerimiz bizim için çok kıymetli. Onların verdiği kutsal emeklerinin karşılığını tam anlamıyla alabilmeleri adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.