Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunların masaya yatırılması, üreticilerin günümüz koşullarına uyum sağlamaları, tarımsal alanda yaşanan gelişmelerin takip edilebilmesi gibi hedefler ile oluşturulan Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu tarafından kırsal alanlarla ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, TMMOB bünyesindeki meslek odaları, birlikler, kooperatifler, yetiştiriciler ve işletme sahiplerinin geniş katılımı ile toplantılar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi’nin daveti ile Encümen Salonu’nda, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın da katılımı ile gerçekleştirilen son toplantının ardından alınan kararları açıklayan Tepebaşı Kırsal Kalkınma Yürütme Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi Çetin Toraman, çalışmaların sağlıklı toplum, sağlıklı üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir tarımın sağlanması amacı ile gerçekleştirildiğini kaydetti. Toplantıda Tepebaşı Kırsal Gelişim Planının ivedilikle hazırlanması, halk sağlığını tehdit eden fosil yakıt kaynaklı enerjiden üretilen elektrikten kurtulmak için, Tepebaşı Belediyesi’nin yenilenebilir enerji ve güneş panellerinden elektrik üreten enerji kooperatifleri kurulmasına öncülük etmesi ve kurulacak kooperatiflerle işbirliği yapılarak desteklenmesi hakkında Belediye Meclisi’nden karar alınması, üretimin ve küçük üreticilerin desteklenmesi için kadın üretici pazarlarının ve satış noktalarının oluşturulması ve kooperatifçiliğin desteklenmesi, halkın ucuz gıda temininin sağlanması, üretici kooperatifleri ile işbirliği yapılarak satış noktalarının oluşturulması, tüketiciye doğrudan, aracısız gıda erişimin sağlanması kararları alındı.

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu yetkilileri, belirlenen kararların hayata geçirilmesi amacı ile çalışmaların aralıksız biçimde devam edeceğini kaydetti.

KIRSAL KALKINMA KURULU

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu’nun temelleri, Şubat 2017’de Tepebaşı Belediyesi’nin öncülüğünde geniş katılım ile gerçekleştirilen Tepebaşı Kırsal Kalkınma Eylem Planı çalıştayı ile atıldı. Kırsal Kalkınma Kurulu Yönetmeliği’nin oluşması da toplantılar ile devam etti ve yönetmelik, 5 Ekim 2018 tarihinde 242 karar numarası ile Tepebaşı Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. 13 Aralık 2018’de Kırsal Kalkınma Kurulu’nu oluşturmak için seçimli genel kurul yapıldı ve 10 kişilik Kırsal Kalkınma Yürütme Kurulu oy birliği ile seçildi.