Başkan Büyükerşen emekli Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu’nun komutanlığında yaptığı hizmetlerin unutulmayacağını vurgulayarak, “Kendisini Eskişehir’de görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bir dönemin genelkurmay başkanı emekli orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu memleketi olan Bozüyük’teki akrabalarını ziyarete gelmesi sebebiyle Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından kapıda karşılanan Kıvrıkoğlu, Basın Yayın mensuplarının izlediği görüşmede Başkan Büyükerşen’e hayranlığını açıklarken. “ Sayın Büyükerşen son derece verimli işler yapan, yaratıcı yönü kuvvetli ve belki bir kabinenin dahi yapamadığı şeyleri kısa sürede ortaya koyan yapısı var” şeklinde konuştu. Büyükerşen’in Eskişehir’i başta eğitim, ekonomi, kültür, turizm olmak üzere her yönden geliştirdiğini belirten Kıvrıkoğlu, “ Arkadaşlarım her yıl Eskişehir’i gezip, izlenimlerini bana anlatıyorlar. Şimdi soracağım kendisine,  bir kişi olarak, bunları nasıl yaptınız? Sizin gibi 81 tane başkan olsa Türkiye kısa zamanda uçmuş olurdu. Yaptıklarınızın listesini okurken, yaptıklarınıza baktım. Dedim ki, Allah Allah başkanın sihirli bir gücü mü var?” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükerşen, Kıvrıkoğlu’na teşekkür ederek, başarısının sırrını, Cumhuriyetçi, Atatürkçü,  Parlementer Sisteme ve demokratik hukuk devletine inanmak oluşuyla açıkladı. Büyükerşen, Kıvrıkoğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) değerli komutanlarından biri olduğunun altını çizerek, “Sayın Kıvrıkoğlu’nun döneminde çok başarılı ve Türk milleti tarafından takdir edilen hizmetleri olmuştur. Bozüyüklü olması nedeniyle hemşehrimiz sayılır. Türkiye’ye yaptığı hizmetler unutulmayacaktır. Kendisini Eskişehir’de görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” diyerek, sözlerini tamamladı.