Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Eskişehir'de de hissedildi. Eskişehir'de depremi hisseden vatandaşlar sosyal medyadan geçmiş olsun mesajları paylaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Eskişehir, İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

KIRKAĞAÇ İLÇESİNDE DE DEPREM

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırkağaç ilçesinde saat 22.25'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin yaklaşık 7,01 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

"BİRKAÇ EVİN YIKILDIĞI BİLGİSİ VAR, YARALI YOK"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, merkez üssü Akhisar olarak kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre ilçenin Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı, yaralının olmadığı bilgisinin geldiğini belirtti.

Açıklama yapan Deniz, kentte korku yaratan deprem sonrası AFAD koordinasyonunda tüm ekiplerin sahada inceleme yürüttüğünü belirtti.

Vali Deniz, "Şu ana kadar alınan bilgiye göre Çeltikçi Mahallesi'nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok. Araştırma devam ediyor" dedi. 

Depremin merkez üssü Musalar Mahallesi'nin Muhtarı Nurettin Yıldız ise "Şu anda köyde her şey normal. Ama bir hayvan damının duvarı yıkılmış. Bir daha kontrol edeceğiz. Benim odanın birisinin duvarları çatlamış." diye konuştu.

"DEPREMDE CAN KAYBI ve YARALANMA YOK"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı ve yaralanma bulunmadığı bilgisinin alındığını bildirdi. 

AFAD'ın Twitter hesabından Manisa'daki depreme ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"11 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ"

Merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği 22.22'den sonraki yaklaşık yarım saatte 11 artçı sarsıntı kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinden yapılan derlemeye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3 ve üzerinde olan 7 deprem olmak üzere toplam 11 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 22.57'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 3,8 olarak kaydedidi. 

BÜYÜKERŞEN'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Merkez üssü Manisa olan ve şehrimiz başta olmak üzere birçok kentte hissedilen deprem dolayısıyla tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum." mesajını paylaştı.

CAN ve MAL KAYBIMIZIN OLMAMASI DİLEĞİYLE

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası sosyal medya üzerinden geçmiş olsun mesajı paylaştı. Kurt, "Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde deprem Eskişehir de dahil birçok ilimizde hissedildi. Tüm yurttaşlara geçmiş olsun. Can ve mal kaybımızın olmaması dileğiyle." mesajını paylaştı.

ATAÇ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "‪Manisa Akhisar’da gerçekleşen ve pek çok kentimizde hissedilen 5.4 büyüklüğünde depremi yaşayan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. Can ve mal kaybımızın olmaması dileğiyle.‬" dedi.