Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u son olarak Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri ve üyeleri ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete; LÖSEV Eskişehir Sorumlusu Meltem Durulgan, Sosyolog Cansu Küçük, LÖSEV ailelerinden Hatice Karaduman, Melahat Daşdelen ve LÖSEV gençlerinden Mahmut Han Yönlüer katıldı.

2-8 Kasım tarihinin Uluslararası Lösemili Çocuklar Hastası olduğunu söyleyen Durulgan, lösemi hastalığının bulaşıcı olmayan, tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurguladı. Löseminin tedavisinde kan bağışının çok önemli olduğunu belirten Durulgan, “Bazı hastalıkların tedavisinde kan ve kan ürünlerine sık ihtiyaç duyulur. Lösemi de bunlardan biri. Üç yıl süren zorlu tedavi boyunca bazı dönemlerde hemen hemen her gün eritrosit, plazma ve trombosit gibi kan ürünlerine ihtiyaç oluyor. Kan bağışçısı bulmak en az hastalıkla mücadele etmek kadar zor. Bu nedenle gönüllü donörlere ihtiyaç var. Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Odunpazarı Belediyesi’nin LÖSEV ve Lösemili çocuklar için üstüne düşen görevi yerine getireceğini dile getiren Başkan Kurt,  lösemili çocuklar için gerekli olan kanın sadece gönüllü bağışçılardan temin edilebildiğine dikkat çekti. “Bağışlanan her kan bir can ve yeni bir hayat demektir” diyen Başkan Kurt, vatandaşlara bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.