Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu adına Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve Bursa Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uluşahin’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda termik santrale karşı mücadele süreci anlatılarak bilgi paylaşımı yapıldı.

Eskişehir halkının el ele kentine sahip çıktığını belirten İsmail Kumru “Bu mücadele bir siyasi mücadele değildir, kentimiz ve çocuklarımız için gelecek mücadelesidir. Eskişehir’de birçok noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumu termik santralin zararlarına karşı bilinçlendirirken hukuki anlamda da arkadaşlarımız süreci yargıya taşımaya devam ediyor” dedi.

Bursa’da geçmiş süreçte gerçekleştirilmeye çalışılan 4 termik santral projesini nasıl durdurduklarını anlatarak tecrübelerini aktaran Bursa Kimya Mh. Odası Başkanı Ali Uluşahin de “Bu mücadele uzun olacak. Toprak Koruma Kurulu kararı sürecin önde engel değil. Daha birçok noktada karar istemediğiniz gibi çıkacaktır. Bunlar tahmin edilen süreçler ama güçlü bir şekilde toplumsal baskı ortaya konulursa ve sesiniz daha güçlü çıkartarak kamuoyu oluşturmaya devam ederseniz bu proje iptal ettirilir. Bursa’da biz bunu 4 projede başardık. Şimdi 5. Proje ile mücadele ediyoruz. Türkiye’nin birçok noktasında mücadele sürüyor. Birbirimize destek olamaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantının sonunda Lions Kulüp üyeleri Eskişehir’de gerçekleştirilmesi planlanan çevre katliamına karşı kulüpler olarak sürece katkı koymaya devam edeceklerini belirtti.