Her hafta salı günleri Eskişehir’in dört bir yanından vatandaşlar,  Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin atmosferini yaşıyor. Kültür Turları kapsamında TBMM’yi ziyaret eden vatandaşlar, önce Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri ile bir araya geliyor, sonra meclis lokantasında yemek yiyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı’nda ülke gündemine dair Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinleyen konuklar, daha sonra Kılıçdaroğlu tarafından makamında ağırlanıyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısını izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlara, Tepebaşı Belediyesi görevlilerince 500 karanfil dağıtıldı.

Son ziyarette Mustafa Kemal Paşa ve Ertuğrulgazi Belde Evi kursiyerlerini makamında kabul eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kursiyerlerin Tepebaşı’na davetini esprili bir şekilde; “Ben gelmek istiyorum. Ama Başkanınız Ahmet Ataç engelliyor” dedi.

Kursiyerleri makamında kabul eden ve bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu; “Çi börek yemeye ve çayınızı içmeye belde evlerine geleceğim. Eskişehir’in gerçekten her şeyi güzel. Referandumda Eskişehir’den “Hayır” çıkacak, bunu biliyorum. Kadınlarımıza bunları anlatmamız lazım. Çoğu vatandaşımız yeni anayasanın içeriğini bilmiyor. Bir Anayasa değişikliği toplumu kutuplaştırıyorsa, o çok tehlikelidir. Anayasa hepimizin haklarını güvence altına alan bir yasa. Burada kavga süreci var. Bu çok tehlikeli, hiç kimsenin can ve mal güvencesi olmayacak. Benim hakkımı savunmayan bir anayasa olmaz. Anayasa herkesin hakkını savunmalı. Bir kişiye bu kadar yetki verilemez. Devletin tepesinde biri hata yaparsa, bedelini 80 milyon öder.” dedi.

Meclis turunu tamamlayan kursiyerler daha sonra Ankara’nın önemli turizm merkezi olan Beypazarı’nı da gezme imkânı buldular.