Tambova mesajında, “Büyük Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yılındayız. 10 Kasım günü, Türk Milletinin matem ve Atatürk'e özlem günüdür. Vatan uğruna tüketilen bu hayat! Bizlerin, her birimizin üzerinde vücut bulmaktadır. Atatürk ilke ve devrimlerini, dün olduğu gibi bugün de göğsümüzü siper ederek savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler’ sözleriyle mesajına devam eden Tambova, “Bugün içinde bulunduğumuz durumu, yıllar öncesinden öngörebilmiş, bu ülkede her zaman Hürriyet ve Cumhuriyet düşmanlarının olabileceğini, unutmamamız gerektiğini ifade etmektedir. Atatürk ve onun Devrimleriyle sorunu olanlar, var ettikleriyle var olup, onu inkar etmeye çalışanlar, bu emellerinde hiç bir zaman muvaffak olmayacaklarını çok iyi bilmelidirler. Bu gafiller ancak, kendilerine yakışan bir çirkinlikle, iftira, kötü söz söyleme, hakaret etme yöntemiyle, Atatürk'ü karalama fütursuzluğunu göstermektedir. Ancak, dün ona en ağır sözleri söyleme cüretini gösterenler, bu Milletin hafızasından ATA'mızı silemeyeceklerini nihayet anlamışlar, sonunda onun maneviyat gücüne teslim olmuşlardır” dedi.

Tambova, mesajının sonunda şu sözlere yer verdi, “Bu Milletin kurtarıcısı ve Devletimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımıza yapılan her türlü haksızlığın ve ihanetin karşısında olacağız. Bize bu toprakları Vatan olarak bahşeden kişiye tüm saygım ve Minnettarlığımla.. Varlığımızı, varlığına borçluyuz, bize bıraktığın en kutsal miras bu vatandır. Onu korumaya yeminliyiz. Çünkü! Memleket en Büyük Sevdamızdır.”