Eskişehir Odunpazarı Belediyesi pandemi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde de sokakta yaşayan kimsesiz hayvanları unutmadı. Bu hareketleri ile herkesin gönlünde taht kuran Odunpazarı Belediyesi çarşının birçok noktasında sokak hayvanlarını besleme çalışması gerçekleştiren Hayvan Sağlığı Merkezi ekiplerine Odunpazarın da yaşayan hayvan severler de eşlik etti.

Bu uygulamayı gönülden tebrik eden Odunpazarı sakinleri bir kez daha Belediyesi ile gurur duydu. Odunpaazarı Belediyesi sokak hayvanları sokak kısıtlamalarında unutmayarak ne kadar düşünceli ve hayvan sever olduğunu kanıtladı. Korona virüs nedeni ile yaşanan olumsuzluklar, pandemi kısıtlamaları, sokağa çıkma yasağı gibi olumsuz durumlar sadece vatandaşı değil sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Pandemi döneminde sokakta aç ve susuz kalan binlerce sokak hayvanına Odunpazarı Belediyesi el uzattı. Odunpazarı’nda yaşayan yüzlerce sokak hayvanı Odunpazarı Belediyesi sayesinde açlıktan ve susuzluktan kurtuldu.

Sokağa çıkma kısıtlamasının yanı sıra kış aylarında soğuktan titreyen ve bunun yanı sıra açlıkla ve susuzlukla sınan yüzlerce sokak hayvanına birer canlı olarak el uzatmalı ve bu soğuk havalarda onlarda bir sıcak yuva bir sıcak kap yemek olmalıyız. Her geçen gün kötüye giden ülke şartlarında sokak hayvanlarımızı da unutmamalı onlara yardım etmeliyiz. Odunpazarı Belediyesi bizlere bu durumda ne kadar duyarlı ve vicdanlı olduğunu gösterdi. Odunpazarı Belediyesi sokakta yaşamanı sürdüren hayvanlar için uyguladığı besleme faaliyetlerine düzenli olarak devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi koronavirüs ile mücadele nedeni ile boşaltılan sokaklarda yeme içme sorunu yaşayan hayvanları da unutmadı. Sokağa çıkma yasağı nedeni ile yiyecek bulmak da zorluk çeken hayvanlar Odunpazarı Belediyesi tarafından beslendi. Sevgi ve şefkat ile yürütülen hayvan besleme çalışmasına Odunpazarı’nın hayvan severleri de eşlik etti. Yetkililer Odunpazarı sakinlerinden de sokakta yaşayan dostlarımızı unutmamalarını istedi. Dostlarımız için kapımızın önüne su ve mama bırakmayı unutmamamız gerektiğini hatırlatarak yüreklerimizi ısıttı. Bu güzel çalışmayı destekleyerek sadece Odunpazarı Belediyesinden değil tüm il ve ilçelerimizin Belediyelerinden aynı merhamet ve sevgiyi bekleyerek sokak hayvanlarımızı korumayı istiyoruz.