Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı 11 Halk Merkezi Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yılını ve Cumhuriyet Bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Halk Merkezleri Odunpazarı Belediyesi personelleri ve vatandaşlar tarafından süslendi. Renk renk balonların ve süslerin asıldığı Halk Merkezleri, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazırlandı.

KAZIM KURT: “ANDIMIZI TARTIŞIRSAK ULUS OLMAYI DA TARTIŞMAK DURUMUNDA KALIRIZ”

Danıştay’ın ilköğretimde “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesinin ardından başlayan ‘Andımız’ tartışmalarını protesto eden Odunpazarı Belediyesi, başta Hizmet Binası, 11 Halk Merkezi ve Hamamyolu Caddesi olmak üzere tüm merkez ve binalarına ‘Andımız’ı astı.

Andımız tartışmalarına tepki gösteren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt,

"Türk Milleti" olmaktan rahatsız olanlar Andımız'dan da rahatsız olur, İstiklal Marşı'ndan da. Andımızı tartışırsak ulus olmayı da tartışmak durumunda kalırız. Bizim uluslaşmış ve cumhuriyeti pekiştirmiş bir ülke olmamız gerekirdi. Üstüne koya koya gidemedik. Özellikle 16 yıldır AKP yönetimiyle yıka yıka gittik. Bizi millet yapan, bizi kardeş yapan unsurları AKP hükümeti bir bir yıktı” dedi.