Model Sokak Projesi’nin tanıtımı için gerçekleştirilen törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Genç, Akarbaşı Mahallesi Muhtarı Ali Selçuk Yüceland, Proje Koordinatörü Engin Eroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu’nun planladığı Model Sokak Projesi kapsamında pilot olarak seçilen Model Sokakta,  oluşturulan veri tabanı sayesinde tüm sokak sakinlerine ulaşılarak, üretilen çöpün doğru muhafaza edilerek, doğru zamanda, doğru yere atılması ve sokağın kirletilmemesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda tüm sokak sakinlerine ulaşılarak, bilgi ve eğitimler verilecek. 

“HEDEFİMİZ DAHA TEMİZ BİR DÜNYA”

“Kirletilmeyen yerin temizliğe ihtiyacı yoktur” ilkesi ile hayata geçirilen Model Sokak Projesi töreninde konuşma yapan Proje Koordinatörü Engin Eroğlu, temiz sokaklara sahip olmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. “Yerleri kirletmeden temiz olmayı başaracağız. Model Sokak Projesi ile topyekûn bilinçlenme ve uygulama ile hedefimiz olan daha temiz bir dünyaya kavuşacağız” şeklinde konuşan Eroğlu, “Bu projenin hayata geçmesinde başta Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Akarbaşı Mahallesi Muhtarı Ali Selçuk Yüceland da törende yaptığı konuşmada Akarbaşı Mahallesi olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

“TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Törende konuşan diğer bir isim de Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru oldu. Odunpazarı’nda gerçekleştiren bu tarz projelerde köprü vazifesi gördüklerini belirten Kumru, Başkan Kurt’un sahip olduğu “Meclis sadece meclis üyeleri ile değil, kentteki her bir birey ile yönetilir” anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Bireyin yaşadığı bölgedeki görevini yerine getirmesi için çalıştıklarını ifade eden Kumru, sadece dilekçe veren değil, sorunun çözümüne ortak olan kişiler olmak için çalıştıklarını ifade etti. Model Sokak’ta da çözümün bir parçası olmak için hareket ettiklerini belirten Kumru, “Model Sokak’ta hayata geçen bu projenin domino etkisi yaratarak tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum” dedi. 

Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Emre Genç’te yaptığı konuşmada, Model Sokak Projesi’nin tüm kente yayılması gerektiğini ifade ederek, mahalle sakinleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 “PROJENİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da törende yaptığı konuşmada, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 380 personel ve 49 araçla Odunpazarı’na hizmet verdiğini söyleyerek, “Geçen yıl yaptırdığımız hesapta, zamansız çıkarılan çöpler yüzünden ayda 100 bin lira ekstra yakıt harcaması gerçekleştirdiğimizi gördük. Bu hepimizin cebinden çıkan para. Bu para ile sizlerin yararlanabileceği parklar, oyun alanları, spor tesisleri yapabilirdik. Kentimizin ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilirdik. 

Bu projeyi birlikte başarıya ulaştıracağız. Birbirimizi uyararak, bilinçlendirerek, birbirimizle kaynaşarak, eskiden olduğu gibi mahallelerdeki arkadaşlığı, dostluğu sağlayarak başarılı olacağız” dedi. 

Akarbaşı Mahallesi’nden başlayan Model Sokak Projesi’nin yılsonuna kadar 10 sokakta daha hayata geçmesini istediğinin altını çizen Başkan Kurt, projenin sonuna kadar arkasında olduğunu ifade etti. 

Tören sonrasında Model Sokak’ta incelemelerde bulunan Başkan Kurt mahalle sakinleri ile sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.