Odunpazarı Belediye Başkanı iftar yemeğinde Odunpazarı mahalle muhtarları ile buluştu. Odunpazarı Belediyesi tarafından belediye yemekhanesinde düzenlenen iftar yemeğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan İbiş ile Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan mahallelerin muhtarları katıldı.

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRU, DÜZGÜN ÇALIŞABİLMEK”

Yemekte muhtarların taleplerini de dinleyen Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin kapılarının muhtarlara her zaman açık olduğunu söyledi. Mahallelerdeki sorunların çözümü konusunda belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Kurt, muhtarları 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı.

Bütün muhtarlara eşit mesafede, birlikte çalışma arzusuyla hareket eden bir belediye başkanı olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Geçmiş dönede birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla hiçbir sürtüşmemiz, tartışmamız olmadı, çünkü doğruları söyledik,  içimizde ne varsa dışarı aktardık. O nedenle de yanlış bir yola girmedik. Bu dönemde de umarım öyle olur. Hangi partiden olursanız olun, ben bunu önemsemiyorum. Önemli olan doğru, düzgün çalışabilmek ve sizin bizimle çalışabilme arzunuzdur” dedi.  Muhtarların önemli işleri olmasına rağmen, bugün gelinen noktada muhtarlığın fonksiyonsuz hale geldiğini dile getiren Başkan Kurt, muhtarlığın devletle vatandaş arasındaki en önemli köprü olduğunu altını çizdi. “Muhtarlık, birinci basamak kamu hizmeti, ama kamusal hiçbir yetkisi olmayan bir kurum oldu. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Biz iktidar olursak bunu değiştireceğiz, bunu peşin peşin söyledik.

“MUHTARIMIZIN HİÇ BİRİNİN PARTİSİNE BAKARAK HAREKET ETMEM”

Bununla ilgili önergelerimiz verdik ama mevcut hükümet tarafından kabul edilmedi. Muhtarlık birinci basamak kamu hizmeti olarak, yetkileri genişleyen ve daha çok demokratik açılıma el verişli hale getirilmeli” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Özellikle köylerde, muhtar arkadaşlarımızın farklı fonksiyonlarla donatılması gerekiyor. Geçmişte nikâh kıymadan ceza vermeye kadar pek çok yetkisi olan muhtarın, şuanda aynı beklentilere rağmen hiçbir yetkisi yok. Bu çarpık bir düzen, ama değişeceğini umuyorum. Odunpazarı ilçesinde 85 muhtarımız var. 85 muhtarımızın hiç birinin partisine bakarak hareket etmem. Ben, muhtar arkadaşlarımızın mahallesi ile ilgili taleplerini dinleyen, taleplerini önemseyen bir uygulama içindeyim.”

“MUHTARLIK MÜDÜRLÜĞÜ KURACAĞIZ”

Odunpazarı Belediyesi’nin Haziran Ayı meclis gündemine muhtarlık müdürlüğünü ile ilgili bir gündem maddesi getireceklerini kaydeden Başkan Kurt, “Muhtarlık müdürlüğünü tek başına kurmak ekonomik olmuyor diye başka bir müdürlüğün bünyesinde kuracağız. Muhtarlarımızla olan ilişkilerimizin tamamını o bünyede çözmeye çalışacağız. Yönetmelik hazırlanırken, sizleri de çağıralım neler beklediğinizi, bu işi nasıl daha verimli kılabiliriz tartışalım. Düzgün bir işleyişi birlikte gerçekleştirelim. Türkiye büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Bizde bu krizden etkilendik, ölçülerimizi ve taleplerimizi bu krizi göze alarak belirleyelim. Birlikte Odunpazarı’nda barış, kardeşlik içinde yaşanacak bir ortam hazırlayalım”dedi.