Halkçı ve katılımcı uygulamalarını sürdüren Odunpazarı Belediyesi, son olarak Hamamyolu Caddesi üzerinde kendi işlettiği kafelerdeki çay fiyatları ilgili referandum yapıyor. Kafelerde 1 TL’ye satılan çayların fiyatları ile ilgili de vatandaşların görüşlerini alan Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların vereceği karara göre çayın fiyatını belirleyecek.

Hamamyolu Caddesi’nin çeşitli yerlerine maliyetleri gösteren: “2019 Yılı Merkez Bankasının Enflasyon Raporu öngörüsü şu an için yüzde 20, yılsonu beklentisi ise yüzde 14.6 olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.

1-Bir işçinin, işçilik ücretinin toplam aylık maliyeti 3 bin 273 TL

2- Tüp gaz fiyatlarına yüzde 18 zam

3- Elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam

4- Kuru çay fiyatlarına yüzde 15 zam +yüzde 18 zam

5- Şeker fiyatlarına yüzde 16 zam

6-Kahve fiyatlarına kurdan kaynaklanan yüzde 15 zam” yazılı duyurular asan Odunpazarı Belediyesi,  vatandaşların bu çizelgeyi dikkate alarak karar vermesini istiyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Çocuk Kafe’nin önüne ve Hamamyolu’nu Caddesi’nin girişine seçim sandıkları kurulacak. Vatandaşlar da kendilerine sunulan referandum kâğıtlarını doldurarak sandıklara atacak. 1 hafta sürecek olan referandum sonucunda, vatandaşlar Hamamyolu’nda ve Odunpazarı Belediyesi’nin işletmesinde olan kafelerde çay fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına karar verecek. 

KAZIM KURT: “VATANDAŞ NE DERSE O!”

Hamamyolu’nda çay referandumu ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin kafelerinde çaya zam yapılıp yapılmayacağına vatandaşların karar

vereceğini vurguladı. Ekonomik kriz ile birlikte çaya, şekere ve tüp gaza ciddi oranlarda zam yapıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Her şeye ve tüm zamlara rağmen vatandaşlarımız Odunpazarı Belediyesi kafelerinde 1 TL’ye çay içiyor. Yapılan bu zamlar bizi, zam yapmaya zorluyor; ama biz kararı vatandaşın vermesini istiyoruz. Vatandaş zam yapın, fiyat şu olsun derse onu yapacağız. Yok zam yapmayın, 1 TL’den çay içmeye devam edelim derse biz de  çaya zam yapmayacağız” dedi.