Devlet halkı bu zor zamanlarda yalnız bırakmamak için pandemi destek paketi oluşturdu. Bu paket içerisinde vatandaşlar maddi desteğin yanı sıra çeşitli giderleri için de maddi yardım alabilecekler.

Pandemi Destek Paketlerinden Kimler Yararlanabiliyor?

Vatandaşların pandemi destek paketlerinden yararlanmak için bazı koşulları sağlaması gerekiyor. 2020 senesinde vatandaşlara verilen 1000 TL’lik yardım, 2021 senesinde de verilmeye devam edecek. Bu yardımlar ile birlikte birçok aile destek almış ve paketten gelen 1000 TL’lik yardımdan faydalanmıştı. Kişiler e-devlet sistemi üzerinden pandemi destek paketi kapsamında bulunan bu yardıma başvurabiliyorlar.

  • Devlet memurluğu görevinde bulunmayan,
  • Kamu çalışanı statüsünde yer almayan,
  • Haneye giren gelir miktarı az olan,
  • Kişinin devletten işsizlik ödeneği almıyor olması,
  • Devlet ya da farklı bir kurum üzerinden başka bir maddi yardım olması kişilerin bu paketten yararlanmasını sağlayacaktır.

Esnafa Kira Yardımı

Esnafın koronavirüs sürecinde en fazla etkilenen kesim olduğu ele alınan toplantıda, esnaflara da destek kapısı açıldı. Esnafın maddi olarak rahatlaması adına, 2021 senesinde kira yardımı yapılacak. Ayrıca bazı esnaflara da 1000 TL aylık olarak destek de bulunulacak. Büyükşehirde çalışan ensaflar 750 TL, küçük şehirlerde yaşayan esnaflar ise 500 TL kira yardımı alacak. Bu kira yardımı 3 ay süreyle esnaflara verilecek.

Fatura ve Yakacak Desteği

Pandemi destek paketi içerisinde vatandaşlara verilen yardımlar arttırıldı. Normal zamanlarda da verilen yakacak desteği, bu sene en düşük 500 kilogram olarak vatandaşlara verilecek.

Ayrıca elektrik faturalarına da devletten destek geliyor ve vatandaşların faturaları ödeniyor. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yapılacak işlemlerde otomatik olarak ödeme yapılacak. İhtiyaç sahibi kişilerin özellikle başvuru yapmasına gerek kalmadan, sistem üzerindeki elektrik faturaları otomatik olarak ödenecek. Ancak sistem üzerinde faturası yer almayan ve yardım isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile müracaat edebilecekler. Bu sayede vatandaşların elektrik faturaları ödenecek.