Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, EİYAP (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) çalışmaları kapsamında Çifteler’ i ziyaret etti. EİYAP ziyaretleri kapsamında bütün bir gününü ilçelerde geçirerek, her kesimin sorun, öneri ve projelerini dinleyen Günay, ilk olarak ilçe Kaymakamı Akın Ağca'yı ve Belediye Başkanı Metin Özen'i ziyaret etti. Daha sonra kaymakam ve belediye başkanı başta olmak üzere ilçe kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya gelen Günay, katılımcılardan ilçedeki mevcut durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca toplantıda herkesin taleplerini dinleyerek teker teker not almayı ihmal etmedi. Devam eden ve gelecekte planlanan projeler hakkında konuşulan toplantıda Çifteler’in gelişimine yönelik öneriler dile getirildi.

MUHTARLARI DİNLEDİ

Prof. Dr. Emine Nur Günay, kamu yetkilileri ve STK lar ile yapılan toplantı sonrası ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlardan önerilerini dinleyerek teker teker not alan Günay, Çifteler Kaymakamı Akın Ağca ile dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri konusunda değerlendirme yaptı. Toplantılar sonunda Günay, "Kaymakamımız Akın Ağca ve Belediye Başkanımız Metin Özen başta olmak üzere tüm kamu yetkililerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine dile getirdikleri öneriler için teşekkür ediyorum. Bazı sorunların Büyükşehir Belediyesi kapsamında çözülmesi gerekiyor ve Büyükşehir'in de bu konulara sessiz kalmayacağına inanıyorum. Ben bir Vekil olarak bu sorunları Sn. Büyükerşen'e söz verdiğim gibi ileteceğim" şeklinde açıklamada bulundu.

YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ

Beraberindekiler ile birlikte poliklinikleri yenilenen Çifteler Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Günay, ‘’Bu hastanemiz ülkemizin sağlıkta nasıl önemli noktalara geldiğinin göstergesidir. Önceden il merkezlerinde alamadığımız hizmeti, bugün ilçelerimizde görme şansına sahibiz."  Kamu yatırımlarının yanında özel sektör temsilcileri ile de bir araya gelen Günay, Çifteler’e güneş enerjisi üretimi ve tatlı su balık tesisleri hakkında yapılan yatırımları dinledi. Daha sonra alabalık ve mersin balığı yetiştime çiftliklerini gezen Günay, ilçede balık yetiştiriciliği konusunda büyük bir potansiyel olduğunu belirtti. Potansiyelleri değerlendirerek atılabilecek adımları özel sektör temsilcileri ile birlikte değerlendiren Günay Ayrıca mevcut yatırımcıların beklentilerini dinledi.  "Çifteler’ e yapılan yatırımlar artarak devam edecek. İlçemiz, şehrimiz ve ülkemiz kalkınacak." dedi.