CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın (Habev) göreve yeniden seçilen başkanı İsmail Kılıç’ı ziyaret ederek tebrik etti. Alevilerin eşit yurttaşlık temelinde haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini belirten Çakırözer, HABEV gibi sivil toplum örgütlerinin gündemdeki Anayasa değişikliğine karşı çıkmaları çağrısında bulundu.

Sivil Topluma Sorumluluk Düşer

Anayasa değişiklik teklifinin Meclis’teki görüşmeleri sırasında CHP’nin olağanüstü bir direniş gösterdiğini belirten Çakırözer, “Şimdi  direnme sırası yurttaşlarımızda. Hep birlikte vereceğimiz mücadeleyle Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkmalıyız. Bir kişiye tüm yetkilerin sorgusuz sualsiz verilmesine hep birlikte direneceğiz. Bunun için Hacı Bektaş Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin de konuşmasında, hem kendi toplululuklarını hem de halkın genelini aydınlatmasında, bilgilendirmesinde yarar var. Bu konu sadece tek partinin sorumluluğunda değil. Hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Haklı taleplerinizin takipçisiyim

Başkan İsmail Kılıç’tan HABEV’in talep ve beklentileri hakkında da bilgi alan Çakırözer, “Alevi toplumunun cemevleri, zorunlu din dersleri gibi konulardaki haklı taleplerini tüm dünya duydu, anladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği birçok karar var.  Ama AKP hükümeti hala bu taleplere sağır. Eşit yurttaşlıktan kaynaklanan bu haklı taleplerin bir an önce hayata geçirilmesi için Eskişehir'de ve Meclis’te sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.