İlçe kapalı spor salonunda düzenlenen açılış programında öğrencilere projenin tanıtımı yapıldı.

Açılışta konuşma yapan İlçe Kaymakamı Recep Aydın, okumanın hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu, proje ile okuma alışkanlığımızı arttırmayı hedeflediklerini açıkladı. “Okumanın tadına varmak hayatın tadına varmaktır” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Kaymakamımız Recep Aydın, projenin birçok etkinlik ve faaliyetle süslendiğini, okurken eğleneceklerini, eğlendikçe de okumayı seveceklerini dile getirdi. Projenin tüm katılımcılara açık olduğunu ve sürdürülebilir olduğunu, başlattıkları projenin her eğitim öğretim yılı başında yeniden başlayacağını belirten Kaymakamımız Recep AYDIN, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Proje açılış programında Kaymakamı Recep Aydın, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler aynı anda ilk kitaplarını hep birlikte okumaya başladı. Açılış programında, önceden hazırlatılan kitap ayraçları katılımcılara dağıtıldı.

Proje kapsamında okunan kitaplar eğitim öğretim yılı sonunda ilçe Çok Programlı Anadolu Lisesi kitaplığına alınacak, her yıl aynı şekilde farklı bir okulun kitaplığı zenginleştirilecek. Proje belli aralıklar ile kitap değişimi, birlikte kitap okuma etkinlikleri, yazar ve şair söyleşileri, şiir dinletileri, kitap okuma yarışmaları gibi birçok etkinliği içeriyor.

Proje İlçe Kaymakamlığı himayelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Hande Taşyenen ve Nuran Tiftik koordinesinde yürütülecek.