Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında Çevik Kuvvet polisini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı infilak ettirilmişti. Bu hain saldırıda Eskişehirli polis memuru Ali Sevim ile birlikte 4 polis memuru şehit olmuş, 2 polis de ağır yaralanmıştı. Şehit Sevim’in al bayrağa sarılı naaşı bugün Eskişehir’e getirildi.

Daha sonra baba ocağına helallik alınması için götürülen naaş, cenaze namazı için Reşadiye Camii’ne getirildi. Şehit Ali Sevim, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliğine defnedildi.

Şehit Ali Sevim’in cenaze törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yrd. Ve BHHM'leri Komutanı Hv. Korg. İsmail Güneykaya, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hv. Tümg. Göksel Kahya, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda emniyet personeli katıldı.

Şehidimiz Polis Memuru Ali Sevim; Ülkemizin savunulması, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenliğinin temini için görev yapmakta iken 16.01.2017 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hunharca saldırı sonucu şehit olmuştur. Aslen Afyon İli Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı 3,5 yıllık evli ve 9 aylık bir erkek çocuğu olan şehidimiz, 23 Ocak 1984 Eskişehir doğumludur.

Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olan şehit Polis Memuru Ali Sevim öğrenim hayatının ardından Mersin POMEM’den başarıyla mezun olup, 25 Temmuz 2012 tarihinde Polis Memuru olarak Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüzde göreve başlamış, ardından şark hizmetini yapmak üzere 08 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne tayin olmuştur.