HABER-FOTO: Saadet Yörükçü

Yeni Yönetimi ile göreve başlayan Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Savas Tekir, vakıf çalışmaları hakkında Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Saadet Yörükçü'ye bilgi verdi. Başkan Berrin Savaş Tekir, şu bilgileri paylaştı.

26.12.1996 yılında zihinsel yetersiz çocuklar ve kişilere yönelik her türlü bakım, eğitim, rehabilitasyon, sağlık desteği geliştirme, devamlı barındırma faaliyetleri yapmayı bu maksatla yayın, eğitim öğretim, rehabilitasyon, sağlık kurumları ve barınma merkezleri kurmayı ve bu konuyla ilgili mevcut faaliyetleri desteklemeyi amaç edinmiştir.

2022 Ocak ayında yapılan olağan genel kurulda, seçilen yeni yönetim kurulu, Vakfın daha etkin çalışmalar yapabilmesi için  gönüllü üye sayısını  artırmış, gönüllülerin desteği ile  farklı bir çalışmaya başlamıştır. Vakıf Senedine bağlı kalarak kalıcı ve yararlı projeler üretmeye devam ediyoruz.

İlk önce, Vakıf  çalışmalarımızı  yapmak, misafirlerimizi  rahat ağırlamak ve  toplantılarımızı yapabilmek için  vakıfımıza yakışır bir  merkez ofisi hazırladık.

Bu arada şehrimizde ve Türkiye genelinde zihinsel yetersizlik ile ilgili hangi çalışmalar yapılıyor,onları inceledik. Nisan 2022 den itibaren şehrimizdeki pek çok çalışmaya katılmayı başardık. Bunlar; Eskişehir Büyük Belediyesi ve engelli STK larının  katılımı ile gerçekleştirilen, ENGELSİZ SOKAK FESTİVALİ, daha sonra, Büyük Belediyesi ve  Baro'nun Engelli Hakları Komisyonunun hazırladığı çalıştaya katıldık. Eskişehir İl Milli Eğitim  Müdürü Pervin Töre'nin daveti üzerine Özel gereksinimli bireylerin oluşturduğu bir komisyonda yer aldık. Şehrimizdeki engelli bireylerinin sorunlarını görüştük. Özel gereksinimli bireyler ile hiç engeli bulunmayan bireyleri eşlestiren bir program olan BEST BUDDIES TÜRKİYE Özel programa dahil olduk, Engeli olan insanlarla yazışmaya devam ediyoruz.  HeyKENT kapsayıcı Kent Topluluğu PinGOin  programında görevlendirildik (engelli bireylerin kolayca gidebilecekleri ve rahat  edecekleri yerleri PİN leme  işaretleme ve puan verme programıdır.),Bu konuda da Türkiye genelinde puanlama işini yapıyoruz. Ayrıca  Konumuzla ilgili Şehirler arası ZOOM toplantılarına katıldık. Şehrimizde ki kamu kurum ve kuruluslarla, ilgili  STK larla görüşmelerimiz devam ediyor.

Milli,  Dini ve diğer Özel günlerimizi Özel gereksinimli ailelerimizin, özellikle annelerimiz ve çocuklarımız ile birlikte kutlamaya, anmaya çalışıyoruz. Gönüllülerimiz, ve annelerimizi buluşturup  farklı konularda dertleşip, sohbetlerde ,güzel bir kaç saat geçirmelerine katkıda bulunuyoruz. Bu buluşmalar ile ilgili sonraki günlerde farklı projelerimiz var. Bu ailelerimize her konuda yardımda (gönüllülerimiz sayesinde) bulunmaya çalışıyoruz.( maddi-Manevi). 

Bu günlerde farklı bir heyecan içinde 2. bir yerin açılışı için hazırlıklarımız devam ediyor. Açılacak yeni yer, Özel gereksinimli gençlerimizin el işlerinin sergileneceği bir yer olacak. Çalışmaları görünce inanamayacaksınız. Her yaptığımız onların biraz daha sosyal hayata katılabilmeleri .

'Eğer bir yerde  bir problem varsa orada aynı zamanda yeni fırsatlarda vardır. Olumlu düşünceye  sahip kişiler problemleri çözülmesi gereken konular olarak görürler.''  Bizlerde olumlu düşüncelerimizden hiç vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz.  İnsan ve İnsan Olabilmek arasındaki fark da budur.

Oldukça kısa bir zaman diliminde Vakıf çalışmalarımız  yoğun bir şekilde devam ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi;'' asla yorulmak yok, fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.'' Bizler ve bizden sonra gelecek gençler  bu yolda devam edecektir, buna inanıyoruz.

 Bizlere bu konuda destek veren tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve sesimizi duyurmak için vakfımıza gelen Eskişehir Haber26 ve size teşekkür ediyoruz.