Seyitgazi Belediyesi geçen yıl 49 milyon 685 bin TL olarak belirlediği 2020 tahmini bütçesi sonrasında çıtayı yükseltti.  Aralık ayı meclis toplantısında bir araya gelen meclis üyeleri oy birliğiyle aldığı kararla bir ilke imza atmış oldu. Meclis aldığı kararda 2021 yılı tahmini bütçesini 54 milyon 900 bin TL olarak belirledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Belediyemizin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği adına aldığımız tasarruf tedbirleri, bizleri bu derece olumlu noktaya getirmiştir. Belediyemizin önümüzdeki yılda daha aktif ve daha güçlü çalışmalara imza atması adına geliştirilen projeleri için 2021 yılı tahmini bütçesini 50 milyon TL’nin üzerinde tutarak yatırımlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Halkımızın önceliklerine göre hazırladığımız projelerin yanı sıra belediyemizin gerek araç ve gereçlerinin modernizasyonu, gerekse halkımız için kullanılan sarf malzemelerin tedariki için bütçemizi tüm meclis üyelerimiz ile karara bağladık. Belediyemiz ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tepe, 2020 yılı bütçesi ile birçok iş başarıldığını, bunlardan önemli olanlarının ise ilk olarak toplamda 90 bin metrekare kilit parke taşı döşeme işi olduğunun altını çizdi. Başkan Uğur Tepe, “Halkımızın öncelikleri doğrultusunda bütçemiz ölçüsünde belediye şirketimize, tarımsal sulama alanında ve diğer faaliyetlerde kullanılmak üzere acil ihtiyaç duyulan bir vinç satın alarak kullanmaya başladık. Bünyesinde kendi vinci bulunan sayılı ilçe belediyelerinden biri durumundayız. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladığımız protokol sonrasında kendi arazilerimizle birlikte toplamda 500 dönüm arazimizi işlemek üzere sıfır km traktörü araç filomuza katmış bulunuyoruz. Yeni yılda hedeflerimizi ve bütçemizi yine halkımızın önceliklerine göre tutarak güzel işler başaracağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Uğur Tepe, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde tarım arazilerini işlemek adına ekimlerin yapıldığını ifade etti. Tepe ayrıca 250 adet küçükbaş hayvan yetiştirilmesi projesi çerçevesinde Taşlık Mahallesinde bulunan belediye arazisinde çiftlik kurma çalışmalarının devam ettiğini, bakıcı evi, depo ve koyun ağılı yapımı ve çevre düzenlemelerinin çok kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.