Eskişehir'de 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan "Turizm Haftası" etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda İsmet İnönü Caddesi üzerine kurulan panayır alanında vatandaşlar doyasıya eğlendi. Sivrihisar Belediyesi tarafından kurulan stant ve temsili Nasrettin Hoca vatandaşların ilgisini çekti. Sivrihisar'dan gelen temsili Nasrettin Hoca'nın eşeği ise 90. kilometrelik yoldan açık kasalı araç ile getirildi. Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflar Eskişehir'deki birçok hayvan severin büyük tepkisini çekti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız ve Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, Sivrihisar Belediyesi'nin skandal hareketine tepki gösterdi.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız, "Hoca mayanı böylemi çaldın. Bu eşek bu havada açık kasada sağa ve sola devrilerek süratli bir şekilde Sivrihisar'dan Eskişehir'e bizi güldürmek içinmi geldi. Tam da Sivrihisar Belediyesine yakışan şekilde. Ya sen olsaydın bugün bu arabadaki. Yeter ama daha duyarlı olalım." dedi.

EŞEĞİN DÜŞMESİ AN MESELESİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, ise "Sivrihisar Belediyesinin resmi plakalı bir aracında fotolarda gördüğümüz şekliyle bir zavallı eşeğin adete işkence edilerek naklini acaba belediyenin ilgili birimlerinin yetkilileri biliyor mu? Eşeğin kamyonetin kısa kasasından düşmesi sanki an meselesi gibi. Aynı kamyonette eşya taşınsa daha özen gösterilirdi eminim. Sivrihisar Belediyesinin bu nakli yapan kişiyi tespit edip gerekli cezayı vereceğini umuyoruz." dedi.