Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Kurtuluş günü dolayısıyla Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilen program, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm asker, gazi ve şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andığını kaydetti.

"Dün Gaziler Günü'ydü. Bu vatan, gazilerimizin ve şehitlerimizin emanetidir, onlardan nasıl müstakil, bağımsız bir vatan teslim aldıysak bizim de görevimiz bu gençlerimize, öğrencilerimize, yeni yetişen nesillerimize müstakil, bağımsız bir vatan bırakmaktır." değerlendirmesinde bulunan Destici, şöyle devam etti:

"Sivrihisar, Kurtuluş Savaşı'nın çok önemli merkezlerinden biri. Sadece Kurtuluş Savaşı'nın değil, Sivrihisarımız çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın da çok önemli merkezlerinden biri. Ama tabi ki Kurtuluş Savaşı'ndaki önemi ve mücadelesi, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük bir katkı sağlamıştır. Sivrihisarımız ilk defa Ankara dışında toplanan meclisimize burada Zaim Ağa Konağı'nda ev sahipliği yapmıştır."

- "Sivrihisar Türk tarihinin en önemli merkezlerinden biri olmuştur"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

"Allah vatana, millete, Sivrihisar'a bir daha öyle kara günler göstermesin. 30 gün, 33 gün, 38 gün deyip geçmeyin. Tarihimizin önemli dönemeçlerinden biridir. Zaten Sivrihisar sadece milli mücadele değil bütün Türk tarihi boyunca Türk tarihinin en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Pek çok tarihi hadiseye mekan olmuştur. Ama en önemlisi Sivrihisar Türk dünyasına çok büyük alimler, edipler, arifler yetiştirmiştir. Nasreddin Hoca bunlardan biridir. Ama Sivrihisar aynı zamanda rahmetli Profesör Mehmet Kaplan hocamızın da memleketidir."

Törene, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ile çok sayıda vatandaş da katıldı.