SMA Tip-1 hastası olan 1 yaşındaki Muzaffer Emin Kiraz için yürütülen kampanyayla ilgili Eskişehir Bilecikliler Derneği (ESBİL-DER)’nde açıklama yapıldı. Muzaffer Bebek için başlatılan kampanya hakkında yapılan açıklamada, Eskişehir Bilecikliler Derneği ve Umuda Doğru Bir Işık Derneği’nin kampanyayı yürüteceği ifade edildi. 

“KAMPANYAYI BÜYÜTECEĞİZ”

Kampanyayı Eskişehir dışına taşıyacaklarını belirten ESBİL-DER Başkanı Ahmet Saraç, “Bugün burada Muzaffer bebeğimize bir umut olmak için bir kampanya başlatıyoruz. Eskişehir Bilecikliler Derneği olarak hemşerimizin yanındayız. Bu kampanyaya şu ana kadar cuma gününden itibaren yoğunlaşarak devam etmekteyiz. Türkiye’nin diğer illerinde bulunan Bilecikli hemşerilerimizle de görüştük. İstanbul, Tuzla, Ankara, Bursa gibi illerde bulunan Bilecikliler Derneği Başkanları hemşerimizin yanında olduklarını beyan ettiler ve destek olacaklarını ifade ettiler. Kampanyayı Eskişehir dışına taşıyacağız” diye konuştu.

“MUZAFFER’İN DURUMU ZOR”

Kampanyanın Eskişehir Bölge Sorumlusu olan Umuda Doğru Bir Işık Derneği Başkanı Gülsen Civan, “Elimizden geldiğince sonuna kadar gideceğiz. Babayla birlikteyiz devamlı. Yanındayız her zaman. Bugün yine Muzaffer bebeği ziyarete gittik. Çok üzgünüz çünkü anneyi kaybettik ama durmak yok. Muzaffer bebek direndiği sürece bizim bu kampanyadan vazgeçme gibi bir lüksümüz yok. Buradaki çalışmaları hızlandırıyoruz. Belediye ile görüştük. Afiş, kumbara temini, reklamlar konusunda vs. elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra da yapacağız. Canlı yayınlar devam ediyor sosyal medyada. Kermes yeri bakıyoruz Eskişehir’de. 5 lira ile 10 lira ile ne olacak denmesin. Önemli olan para miktarının az olması değil çok fazla insanın destek olması. Umarım en kısa zamanda toplanır. Çünkü Muzaffer’in durumu zor. SMA Tip-1 olduğu için zamanımız çok kısa. Herkesten rica ediyorum az çok demeyin yardım edin” şeklinde konuştu.

“3,5 AYDIR YOĞUN BAKIMDA”

Muzaffer’in 3,5 aydır yoğun bakımda olduğunu anlatan Baba İsmail Kiraz, herkesin kampanyaya destek olmasını istedi. Muzaffer’in iğne ile beslendiğini ve çok acı çektiğini söyleyen Kiraz, “ESBİL-DER ve Umuda Doğru Bir Işık Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Muzaffer SMA Tip-1 kas hastası. Bir yaşında. Şu an Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımında yatıyor. Şu an Muzaffer’im iğneyle besleniyor. Muzaffer’ime umut olalım. Muzaffer’im daha çok küçük. Kadir abisi bekliyor onu. İnşallah sizler destek olursanız, sizler Muzaffer’imin elinden tutarsanız, inşallah abi kardeşi buluşturursunuz. Kadir çok soruyor, ‘Baba kardeşim iyileşecek mi?’ diye soruyor” dedi.

“EŞİM HEP ÇOK KORKTU”

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı acıya dayanamayarak yaşamına son veren eşi Emine Kiraz hakkında da konuşan İsmail Kiraz, “Keşke devlet elinden tutsa da hiçbir ana baba böyle bir şey yaşamasa. Çok zor. Çok para toplanması gerekiyor. Hep sıkıntı, stres. Eşim hep korktu. Biz asgari ücretle normal çalışıyoruz. Ya para çalınırsa ya bir şey olursa diye hep korktu. Çocuk iyileşemeyecek diye korktu. Çok zorlandı” ifadelerini kullandı.