Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) tarafından düzenlenen 2019 Onur Ödülleri programına katıldı.

Aldığı onur ödülünden ötürü mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin sanat çalışmalarına değindiği konuşmasında, “Sanatın olduğu yerde huzurun, sakinliğin ve bilgeliğin farkı anlaşılır. Özellikle halkımız ile beraber sanat ile büyümemiz lazım. Eskişehir’de bir çocuk senfoni orkestramız var. 1970’li yıllarda Venezüella’da sokak suçları ciddi bir artış gösteriyor. Devlet bunun önüne nasıl geçeceğini düşünür ve ‘çocuklarımıza keman çaldıralım’ derler. Bu şekilde Venezüella sokak suçlarını büyük ölçüde azalır ve bütün dünyada çocuk senfoni orkestraları kurulur. Biz de 4 yıl önce 40 keman ile bu işe başladık, şu anda 550 çocuğumuz orkestrada yer alıyor. Bugüne kadar 2’si yurt dışında 22 konser verdiler. Brüksel’de düzenlenen bir yarışmaya katıldılar ve çocuklarımız 3.’lük elde ettiler. Oradaki orkestraların 8’i müzik okulu iken bizim çocuklarımız sosyal proje kapsamında oradaydı. Bu etkinlikten 2 ay sonra Fazıl Say ile birlikte Eskişehir’de sahneye çıktılar. Ardından 23 Nisan’da Arnavutluk’a davetli olarak gittik ve çocuklarımız Tiran’da bir konser verdi. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası için herhangi bir yeterlilik sınavı ya da mülakat uygulanmıyor, başvuruda bulunan her sosyal kesimden çocuğumuzu alıyoruz. Tabi bu hem aileler hem de çocuklar adına büyük bir başarı. Geçen sene 26 çocuğumuz konservatuarı kazandı. Çocukların müzik ile tanışmaları ve büyümeleri, gelecekleri adına büyük katkılar veriyor. Bunun yanı sıra 3 büyük sanat çalışmamız var; Sanat Çalıştayı, Pişmiş Toprak Sempozyumu ve Şiir Buluşması. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 12.’sini yaptık, yaklaşık 170 tane büyük terra cotta eser kazandırdık. Bu eserler yeşil alanlar gibi kentin açık alanlarında sergileniyor. Ayrıca Uluslararası Resim Çalıştayı var ve geniş bir koleksiyonumuz oluştu. Ben tekrar SAKÜDER Başkanı Ali Eser’e teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç konuşmasının ardından ödülünü SAKÜDER Başkanı Ali Eser’den aldı. Program ödül töreninin ardından sergi açılışı ile devam etti.

SAKÜDER’in kuruluşunun 14.  yılında, Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen; 8. Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi ve Plastik Sanatlar 2019 Sanat Ödülleri programında, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; SAKÜDER 2019 Onur Ödüllerini alan isimler oldu.

SAKÜDER 2019 Plastik Sanatlar Ödüllerine ise Ressam İbrahim Balaban, Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar, Prof. Dr. Nüzhet Kutluğ, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Ressam Emel Samioğlu ve Ressam Nurgül Eren layık görüldü.