Sukurusu Uygulama Merkezi, Tepebaşı Bölgesi’nde geri kazanım konusunda bilincin arttırılması amacıyla çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklere devam ediyor.
Son olarak Adnan Menderes Anaokulu öğrencilerini ağırlayan Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Atölyesi öğrencileri çevre bilincini aşılıyor.
Merkez, çevre sorunlarının tüketim ve insan etkileriyle ilgisi ve çözüm önerilerini içeren bir bilinçlendirme programı uyguluyor. Oyunlar ve görsel materyallerle tasarlanmış program, özgünlüğü ve etkileşimli bir eğitim olması nedeniyle çocuklarda olumlu bir etki bırakıyor. Sukurusu’nda yapılan çalışmaların dikkat çeken kısmı, ortaya çıkan kağıt ürünün tamamen elde geri dönüştürülmüş olması. Birimde atık kağıtları toplayıp, el yapımı ürünlere dönüştürerek, eski bir zanaat olan kağıt yapımının kendine özel dokusu ve çeşitliliği ile ortaya çıkan tasarımlar üzerine çalışılıyor. Sukurusu Uygulama Merkezi, kağıt miktarından çok, çalışma ve etkinlikler ile zihinlerde yer bırakarak atık konusunda duyarlılığı arttırmasını amaçlıyor ve kurulduğu günden bu yana yürüttüğü çevre çalışmaları ile adından sıkça söz ettirdi.