Verilen eğitim kapsamında babalar, çocuğun gelişiminde önemli olduklarını fark etmelerini, çocukların ihtiyaçları ile ilgili bilgilenmelerini, çocukla ilgili uygun beklentiler edinmelerini, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemelerini, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmelerini, edindikleri bilgi ve becerilerini çevrelerinde de kullanabilmeleri hakkında bilgi sahibi oldular.  14 hafta süren eğitimler, haftada bir gün yüz yüze yüze eğitim şeklinde gerçekleşti.

 14 Hafta süren eğitimlerin ardından Süper Babalar düzenlenen etkinlikle sertifikalarını aldılar. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Başkan Yardımcısı Figen Engin, Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen ve AÇEV Eğitmeni Özkan Demirkol katıldı.

 BAŞKAN KURT: “DÜNYADA HİÇ BİR ŞEY BABALIK-ANNELİK GİBİ DEĞİL”

Sertifika töreninde konuşan Başkan Kurt,  annelik ve babalığın önemine dikkat çekti. Başkan Kurt, “İnsanlar için en önemli şey babalık ve anneliktir. Bunu bilinçli, bilerek yapmak bazı

şeyleri fark ettiriyordur. Umarım bundan sonra öğrendiklerinizi kendiniz geliştirerek uygularsınız. Dünyada hiç bir şey babalık-annelik gibi değil. Kalıplaşmış bir hali yok. Her güne göre farklı bir oluşum olur. Çocuklar küçükken ihmal ediliyor. Bunu ortadan kaldıracak bu eğitim. Tebrik ederim” dedi.

Başkan Kurt, konuşmasının ardından Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün süper babalarına sertifikalarını takdim etti.

SÜPER BABALARDAN TEŞEKKÜR

Eğitime katılan babalar ise gönüllük esası ile bu eğitimleri veren BADEP yetkililerine ve bu imkanı sunduğu için başta Başkan Kurt olmak üzere Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Eğitimler sayesinde çocuklarına daha iyi yaklaştıklarını ve babalık konusunda çok şey öğrendiklerini ifade eden babalar, eğitimler sayesinde sadece çocuklara karşı değil insanlarla kurulan iletişimde de eğitimin yararını gördüklerini söyledi.