TBMM’de, İkizdere Vadisi’nin taş ocağı yapılmak üzere acele kamulaştırma kararı  hakkında araştırma komisyonu kurulması talebinin görüşmelerinde İYİ Parti adına söz alan Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, “ İkizdere'de vatandaşlarımızın verdiği mücadeleyi haklı gösteren pek çok neden vardır. Bu bölge, dünyada korunması gereken 200 vadiden birisidir. Bu vadiyi korumak en başta Hükûmetin göreviyken, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti  buraya kol kanat germesi gerekirken bunları yapmamakta, halkın taleplerine sırt çevirmektedir. Durum bu iken bölgenin tahrip edilmesi anlaşılabilir gibi  eğildir.” İfadelerini kullandı. 

İkizdere'de direnen yöre halkının geçmiş kuşaklardan devraldıkları bu doğal yapıyı  siyasi iktidarın keyfiliğine peşkeş çekilmesine karşı çıktıklarını vurgulayan Kabukcuoğlu, “  İkizdere ilçesindeki lojistik  erkez ve liman inşaatı gerekçesiyle İşkencedere Vadisi’ni yok  ediyoruz. Bu proje için yeterli fizibilite yapıldı mı? Ülkemizde uçak inmeyen havalimanları,  geçilmeyen tüp geçitler, köprüler gibi yeni bir tesis  ahibi mi olacağız? Tabiata, bölge halkına,  doğal varlıklara bu kadar düşman bir projenin uygulanması doğru mudur?” sorularını gündeme  getirdi.

Kabukcuoğlu, önergenin kabulüyle millet iradesinin, TBMM’ce tescil edilmiş olacağının altını çizdi. İkizdere Vadisi ile ilgili önerge, Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.