Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Eskişehir İl Temsilcisi Ferhat Kocamanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Şuan itibariyle kamuda sayıları 1 milyon 200 bin olan taşeron işçilerine 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi verilen KADRO sözünün üzerinden geçen yaklaşık iki yıllık süre zarfında maalesef somut bir adım atılmamıştı, ta ki geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın sırasıyla yapmış olduğu taşeron sorununun yılsonuna kadar çözüleceğini açıklamasına kadar. Bu açıklamalar işçiler tarafından olumlu karşılanırken sonrasında kamuoyuna yansıyan bazı haberler işçilerin hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmuştur. Hükümetin bazı formüller üzerinde çalıştığı yönünde çıkan haberlerde, düşünülen bu formüller arasında kamuda şirket kurularak taşeron işçilerinin bu şirketler üzerinden istihdam edilmesi formülü olmasının bizler tarafından kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Biz taşeron işçi temsilcileri olarak başından beri savunduğumuz bir tez var. Aradan aracı şirketlerin çıkarılarak kamunun kendi personeli olmamız gerektiği yönünde. Maalesef gelinen noktada halen daha kamu ile aramıza imtiyazlı şirket, özel sözleşme vs. gibi aracılar koymaya çalışmak yıllardan bu yana gelen taşeron sorununu daha da çözümsüzlüğe sürükleyecektir.

Bizlerin talebi açık ve nettir. 1 Kasım 2015 seçimlerinde seçim vaadi olarak verilen kadro sözüne istinaden çalışmalar Belediyeler ve İl Özel İdarelerini de kapsayacak şekilde, memur işini yapanların memur kadrolarına, işçilik işi yapanlarında işçi kadrolarına geçişi ile sonlandırılmalıdır. Taşeron sorununun bu şekilde çözüme kavuşturulması aileleriyle birlikte yaklaşık 5 milyonluk bir kitlede memnuniyet yaratacaktır.

Bizlerde Kamu Taşeron Çalışanları Platformu olarak 22.23.24 Ekim tarihlerinde Ankara'da yasa taslağının içeriğini öğrenmek ve olumsuz yönleri hakkında gerekli düzeltmelerin yapılması için birtakım görüşmelerde bulunarak sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”