Altınsaray Davet Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra 4 bin Belde Evi kursiyeri kadın katıldı.

İki ayrı salonu hınca hınç dolduran Eskişehirli kadınlar ile bir araya gelen Başkan Ataç, katılımcıların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik etti. Etkinlikte kadınlara hitap eden Başkan Ataç, kadınların baş tacı olduğunu ifade ederek, “Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ben hep söylüyorum; bir gün olmaz her gün sizlerin gününüz, sizler bizim 365 gün baş tacımızsınız” diyerek sözlerine başladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına verdiği değere de dikkat çeken Başkan Ataç, “Bugün dünyanın en medeni ülkelerinden sayılan İsviçre 1971’de kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verdi. Türkiye ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı veriyor. Atatürk’ün Dünya’ya bakış açısına, çağdaşlığına, devrimciliğine bakın. Böyle bir insan çıkmış, iyi ki Türkiye’yi kurtarmış. Bizim bir tane Önderimiz oldu, Başkomutanımız ile ne kadar övünsek, ona ne kadar şükretsek, onu ne kadar özlesek azdır değerli hanımlar” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZ BELDE EVLERİ İLE ÜRETKEN OLDU

Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çeken Başkan Ataç, “8 Mart bence kutlama değil, dayanışma günü olmalı. Yan yana olmamız lazım, mücadele etmemiz lazım. Haklarımızı söke söke almamız lazım. Belde Evleri’nde bütün kadınlarımız üretken oldu, bizim de amacımız buydu. Belde Evleri’mizden 100 Bin kadın ve 50 Bin çocuğumuz hizmet almış. Çocuklarımız çok kıymetli, onların çok iyi eğitim alması lazım. Onların iyi yetişmesi lazım, şansları bahtları açık olsun. İyi yetişecekler ki bu ülkeye iyi yöneticiler olacaklar. Biz bu ülkeyi onlara bırakacağız, onlar bizim yerlerimizi dolduracaklar. Yeter ki onların önünü açalım, onlara fırsatlar verelim. Tepebaşı kadını ayrıcalıklıdır, Tepebaşı kadını mutludur” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRİN HAVASI SERTTİR, BAŞKANI MERTTİR

Bu sırada Başkan Ataç’ın sık sık alkışlar ile kesilen konuşmasının ardından sahneye çıkarak mikrofonu alan 73 yaşındaki Fatma Karyağdı isimli kursiyer de duygularını ifade etti. Karyağdı’nın, “Eskişehir’in havası serttir, Başkanımız merttir. Bizim Ahmet Başkanımız gibisi yoktur. Her isteğimizi yerine getiriyor, sözünün eridir…” sözleri salondakilerden alkış aldı.

Etkinlikte Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi beğeni toplarken programda 21. Dönem Ardahan Milletvekili ve ses sanatçısı Faruk Demir de sahne aldı. Ayrıca Eskişehir’in sevilen ses sanatçısı Salim Özkara da şarkıları ile kadınların coşkusuna eşlik etti.