Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, ‘Şehir Paylaşmaktır’ diyerek market.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden ve Üretici Marketler’den paylaşım kolisi satın alan vatandaşların desteklerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Esnaf odaları aracılığıyla lokantacılara, kahvecilere, kafe ve restoran çalışanlarına, internet kafe ve oyun salonlarına, sokak müzisyenlerine erzak kolilerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, muhtarlar ile organize bir şekilde çalışarak mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine de ulaşıyor.

Yapılan destekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Tepebaşı ilçesine bağlı mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’yi ziyaret ederek bu anlamlı kampanya dolayısıyla teşekkür ettiler. Şehir Paylaşmaktır destek uygulaması sayesinde hem ihtiyaç sahiplerinin hem de üreticinin yüzünün güldüğünü ifade eden mahalle muhtarları, paylaşım kolilerinin pandemi nedeniyle mahallelerinde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara bir nebze olsa da umut olduğunu belirttiler.

Türkiye’nin dört bir yanındaki hayırseverlerin market.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden bütçesine uygun erzak kolisini alarak bir ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürebileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de kampanyanın işleyişi hakkında muhtarlara detaylı bilgi verdi. Ünlüce “Şehir Paylaşmaktır diyerek çıktığımız bu yolda çok anlamlı destekler aldık. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bütçelerine uygun bir şekilde paylaşım kolisi aldılar. Şehrimizde kimi iş insanları ile ticaret erbapları önemli desteklerde bulundular. Bu destekleri başta pandemi nedeniyle dükkanları kapalı olan esnafımıza ve onların çalışanlarına gönderdik. Burada odalarla iş birliği yaparak, odaların belirlediği üyeleri hedef aldık. Bireysel başvuruları da değerlendiren personelimiz pandemi nedeniyle zorluk çeken vatandaşlarımızın hiç birini geri çevirmemeye çalışıyor. Ayrıca siz değerli muhtarlarımız aracılığıyla da merkez mahallelerimizdeki çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar 50’ye yakın muhtarımız ile birlikte çalışarak, ihtiyaç sahiplerini kapı kapı ziyaret ederek erzaklarımızı birlikte dağıttık. Bu sebeple sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Hem ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi noktasında hem de dağıtım konusunda bizlere büyük katkı sundunuz. Salgının başından beri söylediğimiz bir cümle var: ‘Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız!’ Gerçekten de öyle. Bu günleri atlattığımızda aklımızda bu dayanışma örnekleri kalacak” dedi. 

market.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden destek uygulamasının devam ettiğini hatırlatan Ünlüce, iş insanları, ticaret erbapları ve tüm Eskişehirlilere seslenerek uygulamaya destek olmaya davet etti.