“SENDİKAL FAALİYETLERİMİZİ BASKI İLE DURDURDU”
Ataç’ın, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile birlikte yaptığı açıklamalara bir eleştiri de Türk İş’e Bağlı Belediye-İş Sendikası’ndan geldi. Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Güney Demirdaş, tarafından yapılan açıklamad,a şu ifadelere yer verildi. “Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyede taşeron olarak çalışan işçilerin tamamının artık sendikalı olduklarını müjdelerken unuttuğu bir şey vardı. O da, bizzat kendileri tarafından Türk-İş’e bağlı Belediye- İş Sendikamızın önüne daha önceden takoz konulmasaydı. Şayet bu adımımız engellenmemiş olmasaydı, belediye işçilerinin sendikalaşma yolculuğu çoktan tamamlanmış, hak hukuk arama mücadelesi çoktan yeşermişti. DİSK’i, Eskişehir’de yeniden yeşertmek için mücadele eden Sayın Ataç’ın daha önce sendikal faaliyetlerimizi baskı yolu ile durdurması, şahsının politik arzularının dışavurumundan başka bir anlam taşımıyordu biz işçiler için”

“ATAÇ SİYASİ ŞOV YAPTI”
Ataç’ı siyasi şov yapmakla suçlayan Demirdaş sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Şahsi hedeflerini işçiler üzerinden yürüten ve pek çok işçiyi düne kadar sendika hakkından mahrum bırakan Ataç, dün Adalar’da siyasi şov yaptı. Tepebaşı Belediyesi’nin tüm işçilerinin sendikalı olduğunu belirtirken maalesef şahsi hedefleri doğrultusunda şov yapmanın ötesine geçemedi. Şayet Sayın Ataç, işçi hakları konusunda bu kadar samimi olsaydı. Bu samimiyetini ücretleri ödeme konusunda gösterirdi. Şuan da Tepebaşı Belediyesinden çalışan işçilerin 2 ikramiyesi ödenmemişken, maaşların yatırılmasında yaşanan gecikmeler ortadayken Sayın Ataç’ın DİSK’i yeniden yeşertmekten çok daha önemli işleri olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Sendikalar işçiye örgütlü mücadelenin gücünü sunabildiği ölçüde sendikadır. Herhangi bir sendikayı yeşertmek için işçilerin alın terinin sömürülmesi ise ne sosyal demokrat belediye, ne de sendika tavrına yakışmamaktadır. Sözde sosyal demokrat belediyeciliği ile övünen Sayın Ataç’ın yaptıkları göz önüne alındığında Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcakaya, Seyitgazi, İnönü gibi belediyelerce işçilere baskı yapılarak yandaş sendikalar ile yola devam etme yöntemlerinden hiçbir farkı kalmamıştır. Belediyelerimizin örgütlenme konusunda işçilerin özgür iradelerine saygı göstermelerini temenni ederken aşağıdaki, soruların Tepebaşı Belediyesi tarafından cevaplanması için siz kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

BU SORULAR ATAÇ’TAN YANIT BEKLİYOR
1.Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DİSK Genel Başkanı Kanı Beko ile yaptıkları basın açıklamasıyla Tepebaşı Belediyesi’nin 1574 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladıkları belirtilirken bu rakam daha sonra 360 kişiye düşmüştür. Bunun nedeni nedir? 2. Belediye -İş olarak Eskişehir özelinde Odunpazarı Belediyesi ile Türkiye’de bir ilke imza atarak yaptığımız TİS (Toplu İŞ Sözleşmesi) Dini Bayramlar ve 1 Mayıs için elde edilen ikramiyeler, kazanılan sosyal hakları ile %16’lık zam oranı ortadayken, Tepebaşı Belediyesi işçi hakları konusunda elde edilen bu kazanımı gölgeleyerek kendilerinin bir ilke imza attıklarını söylemesi vicdanlara sığmakta mıdır? 3.Tepebaşı Belediyesi kendi ilkleri arasında yer alan %2.5’lik zam oranı, yine ilkleri arasında yer alan işçilerin ikramiyesi, maaşlarındaki gecikmeler ile övünmeyi neden tercih etmemektedir? 4.Tepebaşı Belediyesi’nin işçilerine 2 ikramiye borçlu olduğu ve maaşlardaki gecikme ortadayken işçilerin sendikal haklarını savunma konusunda girdiği bu can siper hane mücadele hangi gizli amacı perdelemektedir? 5.Tepebaşı Belediyesinde taşeron işçiler için sendikal faaliyetlerimizi sürdürürken Belediye yöneticileri tarafından tehditle, baskıyla sendikalarından uzaklaştırılan işçilerimizin anıları hala hafızlarda tazeyken, DİSK’e duyulan bu sevdanın nedeni nedir? 6.Bu mudur sizin sosyal demokratlığınız Sayın Ataç?