Tepebaşı Belediyesi, 2015 yılında hizmete sunduğu akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar, çeşitli merkezlere yerleştirilen sistemler sayesinde, araçlarını ücretsiz bir şekilde şarj edebiliyor. Tepebaşı Belediyesi’nin kendi imkanları ile geliştirdiği istasyonlar, kentin işlek noktalarında yer alıyor. Espark AVM, Neoplus AVM, Kanatlı AVM, Özdilek AVM ile Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan şarj istasyonları vatandaşlardan beğeni toplarken; Tepebaşı Belediyesi tasarımını gerçekleştirdiği şarj istasyonlarından farklı kurum ve kuruluşlara da sağlıyor. Şimdiye kadar gelen talepler doğrultusunda Sarıyer Belediyesi, Didim Belediyesi (6 adet), Ahmetbey Belediyesi ve Bodrum Engelliler Derneği’ne şarj istasyonu temin edildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Engelli vatandaşlarımız için belediyemiz bünyesinde tasarlanan ve 3 yılı aşkın süredir hizmet veren şarj istasyonlarımızdan çok sayıda kişi faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak açısından büyük önem taşıyan şarj istasyonlarımız, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Konum itibari ile kent merkezinin işlek noktalarına yerleştirdik. Ayrıca şarj işlemi sürerken belediyemizin web sayfası izlenebiliyor, internet hizmeti kullanılabiliyor. Bu cihazları almak istediğinizde yüksek maliyetlere satılıyor. Biz ise belediyemizin kendi imkanlarıyla, çok daha düşük maliyetler ile bu üniteleri ürettik. Hatta bizden talep eden kurum ve kuruluşlara da temin etmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akülü araç kullanan vatandaşlar da şarj hizmetinden oldukça memnun olduklarını belirterek artık yolda kalmadıkları için Başkan Ataç’a teşekkür ediyor.