Dernek Başkanı Nurettin Kaba ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Başkan Kurt, Kaba’ya Atatürk rölyefi hediye etti. Ziyarette bir süre Türkiye ve Eskişehir gündemi hakkında sohbet eden Başkan Kurt ile Kaba, Eskişehir merkezinde yapılmak istenen kömürlü termik santrali de masaya yatırdı.

Kömürlü termik santral ile ilgili hazırlanan raporların eksik olduğunu belirten Kazım Kurt, “Kimse ne olacağını bilmiyor. Bize gelen bir raporda Sevinç Köyü’nde 3 kömür ocağı olacağı, bu nedenle de köyün altının kazıldığı yazıyor. Bu yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kapsıyor. Sevinç Köyü bitecek. Oradan elde edilecek kömür 10 yıllık. 10 yılda buradaki kömür bitecek. 10 yıl sonra bu bölgede tarım yapılabilir mi, yapılamaz. Kömür var mı, kömür de yok. 10 yıl sonra kömür bitecekse, termik santrale kömürü nereden getireceksin? Buraya Kütahya’dan, Zonguldak’tan kömür getireceksen, o zaman buradan çıkan kömürü oraya götür. Buraya santral yapılması buradan bakınca bile doğru değil. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Savunulacak yanı yok. İsteyenler de zaten mantıklı gerekçelerle savunamıyorlar bile… Santral yapacağın yer Beyazaltın Köyü, Tepebaşı’na bağlı. Kömürü çıkaracağın köy Sevinç Köyü, o da Odunpazarı’na bağlı. Yerleşim yerlerinden uzak görünsün diye Alpu diyorlar” dedi.

Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba, Kazım Kurt’un ziyaretinden büyük onur duyduklarını söyledi. Derneğin çalışmaları, yangından sonraki yapılan çalışmalar hakkında Başkan Kurt’a bilgi veren Kaba, Başkan Kurt’a Odunpazarı’nda hayata geçirdiği çalışmalar için teşekkür etti.

Başkan Kurt, gerçekleştirilen sohbetin ardından Mihalıççıklılar Lokalindeki dernek üyeleriyle tek tek el sıkışarak, sohbet etti. Başkan Kurt, dernek lokalinde bulunan vatandaşların sıkıntı ve dileklerini dinledi.