Türkiye Gençlik Birliği gönüllüleri geleneksel Türkiye Gençlik Birliği Dayanışma Kahvaltısı’na buluştu. Buluşma, Eskişehir Ticaret Odası Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

Kahvaltıya Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Cem Dikmen, Aydınlık Gazetesi yazarı Oktay Yıldırım ve Türkiye’nin değerli tiyatro sanatçılarından Gülsen Tuncer katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleşen kahvaltıda ilk olarak sözü TGB Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan aldı. Kaplan, "Yeni dünya kuruluyor ve bu dünyada emperyalizme yer yok. Tüm ulusların onurlu ve insanca yaşamı var" dedi. Ardından söz alan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, "Mücadele eden her zaman gençtir ve mücadele ettiği sürece genç kalır. Mücadeleden ayrılan karamsarlığa düşer. Burada ben yaşlı göremiyorum. Herkes genç ve bu mücadelede hep birlikte koşuyoruz" şeklinde konuştu.

Kahvaltıda konuşan bir diğer isim ise Gülsen Tuncer oldu. Neden Atatürkçü olduğunu, neden TGB’li olduğunu anlatan Tuncer, “Atatürk'ü anlamak zordur. Aynı Hawking ve Einstein gibi. Çünkü onlar deha arkadaşlar. Bizim onları anlamak için çok okumamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı. 

Son alarak sözü Aydınlık Gazetesi yazarı Oktay Yıldırım aldı. Ergenekon kumpası ile içerde yatan Oktay Yıldırım, “20’li yaşlarda gençlerimiz toprağa şehit düşüyor. Bizim payımıza da vatan için 7 yıl içerde yatmak düşmüş. Varsın 7 yıl olsun. O 7 yıl helal olsun. Gerekirse daha fazlasını da yatmaya hazırız.” Dedi. Yıldırım “TGB Atlantik'in 60 yıldır başımıza ördüklerini yıktıktan sonra yapılacakları planlayan gençliktir. Geleceğimiz aydınlıktır." İfadelerine yer verdi.

Kahvaltı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.