Diğer belediyeler Odunpazarı barınağını örnek alıyor

 Odunpazarı Belediyesi kütüphanelerinden sonra hayvan barınağı ile de Türkiye’ye örnek gösterildi.

 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulandığı Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Hayvan Barınağı, bu kanuna tam riayet esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Bu nedenle de barınakta yapılan işlemler ve tutulan kayıtlar her türlü denetimden eksiksiz olarak geçerken, Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağı denetlemeyi yapan kurum tarafından barınak sahibi diğer belediyelere örnek gösterildi.

 Bu gelişme üzerine de Eskişehir’deki diğer belediyelerin personelleri Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağına gelerek konu ile ilgili bilgi aldı. Barınağı gezen belediye personeline barınak yetkilileri tarafından kayıt sistemleri hakkında bilgi verildi.

 “ESKİŞEHİR’İ HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA İLERİYE TAŞIYACAK”

 Yaşanan gelişmelerin kendilerine gurur verdiğini belirten barınak yetkilileri, “Hayvanlar ve hayvan hakları açısından çok önemli olan bu bilgiler tarafımızdan aynı iş kolunda çalışan diğer belediye personelleri ile paylaşılıyor. Yapılan bu bilgi paylaşımları, Eskişehir’i her konuda olduğu gibi hayvan hakları konusunda da ileriye taşıyacaktır. Kanunlar konusunda hassas hareket eden, şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda örnek olan Odunpazarı Belediyesi, denetlenmeye açık yapısı ile halkımız tarafından takdir toplamaktadır” dedi.