AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Bizleri ve çocuklarımızı eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız vererek dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum." ifadesini kullandı.

Karacan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla toplumun yapısına güç veren, aile birliğinin temel taşı ve en önemli unsuru olan Türk kadını ve annesinin daima özverinin, asaletin ve sevginin kaynağı olduğunu kaydetti.

Cennetin, ayaklarının altına serildiği müstesna insanlar kadınların, aslında fiziksel olarak narin yaradılışlarının altında, engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmenin zor olmadığını aktaran Karacan, şunları ifade etti:

"Bu özelliklerinden dolayı kadınlarımız insanlığın kalbi, duygusu, estetiği ve hatta hayatın temel anlamlarındandır. Bu vesileyle, bizleri ve çocuklarımızı eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız vererek dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum."