Artan mesajında, “Büyük Önder Atatürk 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal etmiş ancak bıraktığı eserler ile milletimizin kalbinde sonsuz bir sevgiyle bu güne değin yaşatılmış ve sonsuza dek yaşatılacaktır. Bizler Atatürk'ün ilkeleri ışığında onun çizdiği medeniyet ve çağdaşlık yolunda hiç yorulmadan yürümekle ona en büyük hediyeyi vermiş olacağız” dedi.
Artan mesajının devamında, “Atatürk'ü anlamak ve fikirlerini yol edip çok çalışmak, ona duyulan saygı ve sevginin anlatılmasında son nokta olacaktır ufkumuzu geniş hedefimizi büyük tutarsak eğer ancak O'nun manevi huzuruna başımız dik alnımız açık olarak çıkabiliriz. Büyük önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır. Aynı zamanda Türk kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte ''ya istiklal ya ölüm ''parolasıyla hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.
Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönüyle sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” sözlerine yer verdi.