Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu 2017 Ocak ayı toplantısı, Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadri Demirel, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yeni yılın ilk toplantısını yaptıklarını dile getiren Vali Çelik, “Uyuşturucu hepinizin malumu sadece bizim ve ülkemizin değil, aslında bütün dünyanın başını ciddi derece ağrıtan, nesillerin geleceğini karartan bir sorun haline gelmiştir” dedi.

Sağlıklı bir toplum yetiştirilmesinde uyuşturucunun büyük bir engel teşkil ettiğini aktaran Vali Çelik, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gençlerimizi meşgul edecek faydalı işlerin konulması gerektiğine vurgu yaparak, “Bizim, gençlerin önüne ulaşabilecekleri daha faydalı olabilecekleri alanları yaratmamız lazım. Hiç kimse uyuşturucu gibi bir hadiseden kendini soyutlamak gibi bir hakka sahip değil. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bu herkes için geçerli; birinci derecede kamu kurumlarımıza büyük görevler düşüyor. Uyuşturucuyla bir bütün olarak bütün ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz birlikte topyekûn bir bütün olarak yeterince mücadele etmek zorundayız. Bunu yaparken sadece kendimiz için değil geleceğimizi kurtarmak adına yapmalıyız. Bizler çocuklarımıza güzel gelecek bırakmak adına bu çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Vali Çelik’in açılış konuşmasından sonra sırasıyla ilgili kurumlar yaptıkları çalışmaları sunumla anlattı. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinden sonra toplantı sona erdi.