İlk olarak Mahmudiye Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Fatma Turhan Keser’den ilçe hakkında bilgi aldı. Makam ziyaretinin ardından kaymakamlık binasındaki birimleri gezen Vali Çakacak, resmi işlemler yaptıran vatandaşlarla sohbet etti.

Kaymakamlık ziyaretinden sonra Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ı makamında ziyaret eden Vali Çakacak, belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar hakkında kısaca bilgilendirildi.

Belediye ziyaretinden sonra Vatandaşlarla Buluşma Muhtarlar Toplantısı’na katılan Vali Çakacak, her ay bir ilçede vatandaşlarla ve muhtarlarla bir araya geldiklerini, alınan istek ve talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Mahallede yaşayan vatandaşların taleplerini kendilerine doğrudan birebir ileten muhtarların bir köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Vali Çakacak, “Sizlerin, bizlere ilettiği talep ve istekler biliyoruz ki vatandaşımızın daha rahat bir yaşam sürmesi içindir. Devletimizin bütün kurumları muhtarlarımızın ve vatandaşımızın hizmetindedir. Bizlere iletilen bu sorunları ve sıkıntıları her zaman çözüme ulaştırma gayreti içerisinde olacağız. Bu yüzden bizlere doğrudan ileteceğiniz istek ve taleplere büyük önem veriyoruz.” dedi.

Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini de söyleyen Vali Çakacak, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınırlarımızın hemen ötesinde terör örgütlerini yok etmek amacıyla bir operasyon başlattı. Biz, Türk Silahlı Kuvvetlerimize bu operasyonda muvaffakiyetler diliyoruz. Şanlı Ordumuzun ve Mehmetçiğimizin Allah yardımcısı olsun. Ne olursa olsun bu kutsal topraklarda, Anadolu’muzda hiçbir terör örgütüne yer yoktur. Ve bu terör örgütleri tarihin her döneminde Aziz Milletimizden cevabını almıştır. Bizim, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler bu milletin her zaman vakur duruşuyla cevabını almışlardır. Bu millet ne kadar güçlü bir millet olduğunu bütün dünyaya her zaman göstermiştir. Söz konusu vatan olduğunda, milletimiz bir ve beraberdir, kardeştir! Birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir güç olduğunu gerektiğinde tüm dünyaya gösteren bir milletiz biz. Allah, Şanlı Ordumuza ve Mehmetçiğimize güç, kuvvet versin inşallah.” şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra Vali Çakacak, Kaymakam Keser, Belediye Başkanı Gündoğan ve beraberindeki heyet, Anadolu Tarım İşletmeleri atçılık tesislerindeki Ilgı Tavlasını ve Aygır Tavlasını gezdi. Yeni doğan tayları inceleyen Vali Çakacak, TİGEM Müdürü Yıldıray Öz’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Etçi Damızlık Tavuk Islahı Yerleşkesini inceleyen Vali Çakacak, ardından ilçeden ayrıldı.

Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Müftüsü Bekir Gerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, İl Planlama Müdürü Veysel Osmanoğlu ve ilgililer eşlik etti.