Tepebaşı Belediyesi “Remourban – Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi” kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan kazandığı hibe ile edindiği 4 adet elektrikli otobüs ile Tepebaşı halkına kamusal ulaşım ve servis hizmeti vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda pazar alışverişi yapacak vatandaşların, pazar yerlerine ulaşması da diğer hizmetler ile birlikte elektrikli otobüsler ile sağlanıyor. Yaptıkları alışverişin ardından yine Tepebaşı Belediyesi’nin elektrikli otobüsleri ile evlerine dönen Eskişehirliler, yaşadıkları ulaşım kolaylığından dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

78 yaşındaki Halime Özcan pazar servisi hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok teşekkür ederiz. Belediyemizden Allah razı olsun. Çok güzel bir hizmet. Pazarın dibinden otobüse binip serin serin evimize dönüyoruz” diye konuştu.

Bir diğer vatandaş Mükrime Serkek de “Pazar servisi çok güzel bir hizmet. Rahat rahat gelip gidiyoruz. Belediyemizden Allah razı olsun. Pazar alışverişleri bizim için daha kolay bir hale geldi” dedi.

Necmiye Bayrak isimli vatandaş da “Tepebaşı Belediyesi çok sağ olsun. Bu hizmeti bize sundular, bizim için büyük kolaylık oluyor. Başka türlü sıcaktan nasıl gelirdik, bilemiyorum” dedi.

Kadriye Sezer de pazar alışverişini tamamladıktan sonra evine rahatlıkla ulaştığını ifade ederek, “Bu servis olmasa zaten gelemeyiz. Alışverişimizi yapıp gidiyoruz. Allah Ahmet Ataç’tan razı olsun, rahat rahat pazara gidip geliyoruz” dedi.

Öte yandan pazar servisi hizmeti, farklı pazar yerleri ve güzergahlarda olmak üzere devam ediyor. Elektrikli otobüsler ile sağlanan ulaşım hizmeti; Pazartesi Zincirlikuyu Pazar Yeri, Salı Ertuğrulgazi Pazar Yeri, Perşembe Uluönder ve Ömerağa Pazar Yerleri, Cuma Yeşiltepe Pazar Yeri ve Cumartesi günleri de Çamlıca Pazar Yeri olmak üzere gerçekleşiyor.

Yetkililer ayrıca vatandaşların pazar servisleri hakkında güzergah bilgisi almak ya da her türlü görüş, öneri ve isteklerini iletmek üzere, Tepebaşı Belediyesi Mavi Masa’ya, 444 44 26 numaralı telefondan ulaşabileceğini belirtti.