Eskişehir Göç İdaresi Müdür Vekili Gökhan Akyıldız ve beraberindeki 10 yabancı öğrenci, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Fatih Dalgıç'ın Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki kabrini ziyaret etti, ailesiyle bir araya geldi.

Akyıldız, İl Göç Uzman Yardımcısı Kaan Işık, İl Göç İdaresi memuru Aslı Akyüz, Yunus Emre Derneği personeli ile 9 farklı ülkeden 10 yabancı öğrenci, şehit polis memuru Dalgıç'ın Alikan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti. Öğrencilerden Sudanlı Muhammed Basher, Ahıskalı Osman Aliev ve Filistinli Maen Hair dua etti, şehidin kabri başında da Kur'an-ı Kerim okundu.

İl Göç İdaresi Müdür Vekili Akyıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine Sudan, Filistin, Sri Lanka, Afganistan, Gana ve birçok ülkeden eğitim amaçlı gelen öğrencilerin destek verdiğini anlatan Akyıldız, "Onlar bizim kardeşlerimiz. Türkiye'nin bir fiziki bir de gönül coğrafyası var. Gönül coğrafyasından bugün birçok milletten kardeşimiz, 15 Temmuz destanının yazılmasına vesile olan şehidimiz Fatih Dalgıç ve ailesinin yanında. Rabb'im şehidimize rahmet, kabrini de nur eylesin." diye konuştu.

Akyıldız ve beraberindekiler, Çifteler Kaymakamı Cüneyt Demirkol'u da ziyaret etti.