"Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Gazi Mustafa Kemal'in arkasında inançla, kararlılıkla, korkmadan, bir an bile ümitsizliğe kapılmadan yürüyen bir ulusun bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün 19 Mayıs; yüzyıllar boyunca esaret görmemiş, özgürlüğü ve bağımsızlığından ödün vermemiş bir halkın şanlı günüdür.

Kurtuluş Savaşı'nda kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla vatanı için mücadele veren bu halk tarihin akışını değiştirmiş; dünyaya örnek, mazlumlara umut olmuştur.

Bugün, şanlı Cumhuriyet tarihine, bağımsızlık mücadelesine ve bir ulusa önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Paşa şahsı ve maneviyatı şarlatanlar tarafından saldıra altına alınmıştır. Cumhuriyet kazanımları sayesinde kendilerine tarihçi, profesör, uzman diyebilen bu alçaklar Türk halkı ve tarihi ile adeta dalga geçmektedir.

Atamızın maneviyatına saldırarak, milli bayramlarımızı engelleyerek Türk halkının şanlı zaferlerini ve Cumhuriyet değerlerini ötekileştirmeye çalışanlar unutmamalıdır ki; bağımsızlığımızın sembolü onurlu mücadelelerimizi gururla ve minnetle gelecek nesillere aktaracak, yaşatacağız.

 Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye sevdasıyla, yine Atatürk'ün ışığıyla aydınlanan yolda bıkmadan, usanmadan, yorulmadan yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.