Bu yıl 17.’si düzenlenen Direklerarası seyircilerinin oluşturduğu  “Halk Jürisi” üyeleri 2016-2017 tiyatro sezonunda Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Sivas olmak üzere 8 ilde sahneye koyulan oyunları seyrederek; performans, tasarım ve yapım kategorilerinde değerlendirdi. Değerlendirme neticesinde oyunlar, oyuncular ve tiyatro ödüllerinin takdim töreni, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programda Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra ödül törenine geçildi. 8 ilden 50 ödülün verildiği törende Sanata, Sanatçıya ve Seyirciye destek anlayışı ile bölgeye kültürel ivme ve hareketlilik katan ve desteklerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a 2017 Direklerarası Seyircileri Özel Ödülü verildi.

Direklerarası seyirciler koordinatörü Ömer Şahinbaş Başkan Ahmet Ataç adına ödülü Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Rahmi Emeç’e takdim etti.

Başkan Ataç adına ödülü alan Emeç burada yaptığı konuşmasında, “Eskişehir’de yerel yönetimler tarafından kültür ve sanata çok büyük destek veriliyor. Tepebaşı Belediyesi olarak 3 büyük sanat organizasyonu yapıyoruz. Bunlardan biri pişmiş toprak sempozyumu ve farklı ülkelerden gelen sanatçılar heykeller yapıyorlar ve kentte armağan ediyorlar. Bu heykelleri Tepebaşı Bölgesinde başta parklarda ve farklı mekânlarda görebilirsiniz. Sanat Çalıştayı yapılıyor; ressamlar geliyorlar ve 15 gün burada tasarladıkları resimleri yaparak belediyemize armağan ediyorlar. Uluslararası şiir festivali yapıyoruz ve bu yıl sekizincisini yaptık Mayıs ayında. Bu 3 büyük organizasyon bile kentin yaşamına, kültür-sanat hayatına çok olumlu destekler veriyor ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bizi mutlu eden budur, bizi mutlu eden sanattır, bizi ileriye, güzele, doğruya taşıyacak olan sanattır. Hepinize Ahmet Başkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi.

Ödül töreninden sonra bir açıklama yapan Direklerarası Seyirciler Koordinatörü Ömer Şahinbaş, “Bugün burada, İç Anadolu bölgesinde tiyatro ve sanatçıların ödüllerini takdim ettik. Sonuçlarına baktığımız zaman bu bölgedeki tiyatroların birbirlerini tanıması, Eskişehir tiyatrolarının o insanlarla bir araya gelmesi ve özelikle Tepebaşı Belediyesi’nin bu konudaki duyarlılığı ile bize 2 sene ev sahipliği yapması bizi çok mutlu etti. Ödül süresince oyuncular ve tiyatrocular neler düşünüyorlar, neler yapmak istiyorlar, nasıl memnun olabiliyorlar ve ne eksikleri var, bunları teker teker ortaya koydukları bir platform oldu” şeklinde konuştu.

Gecede ayrıca Eskişehir Midas Sanat Tiyatrosu, Ölüm ve Kız isimli oyun ile Umut Veren Yeni Tiyatro Grubu kategorisinde ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Tiyatro Makinesi isimli yapım Çocuk Tiyatrosu kategorisinde ödüle layık görüldü.