“Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür

Bir tufan olurum sustuğun her yerde”

Dizeleri ve nice şiirlerin sahibi şair Ahmet Telli, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi tarafından düzenlenen “Renkler/ İmgeler/ Sözcükler” adlı resim ve heykel sergisiyle Eskişehirli sanatseverler ile buluşacak. Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde yer alacak olan sergiyi görmeye gelen sanatseverler, 1980 yılında Ahmet Telli ile birlikte Toprak Şiir Ödülünü alan şair-ressam Metin Altıok, Ülkü Tamer, Metin Yurdanur, Doğan Örs, Asaf Koçak’ında aralarında yer aldığı 82 sanatçının gözünden Ahmet Telli’yi izleyebilecek.

Odunpazarı Belediyesi, Çağdaş Türk Şiirinin en önemli isimlerinden şair Ahmet Telli'nin 70. yaşı adına Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde "Renkler / İmgeler / Sözcükler" isimli resim-heykel sergisi düzenliyor. 6 Ocak 2018 Cumartesi günü açılışı yapılacak olan "Renkler / İmgeler / Sözcükler" Resim-Heykel Sergisinin küratörlüğünü sanat eleştirmeni-yazar İbrahim Karaoğlu yapıyor. Füsun Demiray'ın koordinatörlüğünü üstlendiği "Renkler / İmgeler / Sözcükler" isimli resim-heykel sergisinde, Ahmet Telli şiirleri 82 sanatçının estetiğinde yankılanacak. Çağdaş Sanatlar Galerisinin ilk karma sergisi olma özelliğini taşıyan bu sergi, aynı zamanda da 2018 yılının ilk sergisi olacak. 6 Ocak 2018 Cumartesi Günü saat 17:00'de sanatseverler ile buluşacak olan "Renkler / İmgeler / Sözcükler" Resim-Heykel Sergisinin açılışında özel bir program yer alacak. Açılışta Türkiye'nin en önemli gitar virtüözlerinden Ahmet Kanneci ve şair Ahmet Telli gitar-şiir dinletisi gerçekleştirecek. Açılış programında ayrıca yönetmenliğini Mahir Karayazı'nın yaptığı ‘Şairini Bekleyen Sandalye’ isimli belgesel filmin gösterimi de yapılacak.

“Acıları, Umudu, Hüznü Ve Hayalleri Lirik Tutanaklara Dönüştüren Şair”

"Renkler / İmgeler / Sözcükler" Resim-Heykel Sergisi ve şair Ahmet Telli ile ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Ahmet Telli’yi “Hayata ve insana inanan, şiirinin atlasını; bireysel ve toplumsal acıların, umudun, hüznün ve hayallerin lirik tutanaklara dönüştüğü yetkin bir şair” sözleri ile betimledi. Başkan Kurt sözlerine şu cümleler ile devam etti: “Hayatın akışındaki kırılmalarda, karşı duruşlarda, dayanışmalarda gücümüzü duyumsatan, sezdiren şiirlerin şairidir o. Onun 70. doğum günü için 70 sanatçı 100 yapıt üretti. Onun şiirine göndermeler yapan heykel ve resimlerden oluşan bu sergiyle, şairimizin doğum gününü bir sanat şöleniyle kutluyoruz. Ve de sanatın değişik alanlarının iç içe geçmiş etkileşimini “Renkler/Sözcükler/İmgeler”le yüklü yoğunluğuyla, siz sanatseverlerle paylaşmanın sonsuz erincini duyuyorum.”

METİN ALTIOK’TAN ORHAN ZAFER’E 82 SANATÇI

16 Şubat 2018 Cuma Gününe kadar gezilebilecek olan "Renkler / İmgeler / Sözcükler" Resim-Heykel Sergisinde yer alacak 82 sanatçı ise şöyle: “Reyhan Abacıoğlu / Tijen Ademoğlu / Latife Akın / Onay Akbaş / Mehmet Alagöz / Metin Altıok / Mehmet Aslan / Atilla Atar / Aydın Ayan / Hatice Aydoğan / Habip Aydoğdu / Mehmet Aydoğdu / Bengü Bahar / Tezcan Bahar / Monad Balkan / Gökhun Baltacı / Sema Barlas / Celal Binzet / Yavuz Bozkurt / Ziya Buyuk / Zahit Büyükişleyen / Halil Coşkun / Tülay Özler Çeliker / Ersan Çetin / İbrahim Çiftçioğlu / Vedat Çolak / Demet Dayı / Füsun Demiray / Mehmet Ali Doğan / Erkan Doğanay / Yıldız Doyran / Devrim Erbil / Barış Eren / Tayyar Eren / Şükrü Ertürk / Sami Gedik / Zafer Gençaydın / Alperen Güldü / Füsun Güleşen / Sinan Gültekin / Mehmet Arslan Güven / Anber Hacıraifoğlu / Ahmet Şinasi İşler / Nihat Kahraman / Ekrem Kadak / Şükrü Karakuş / Fevzi Karakoç / Bedri Karayağmurlar / Füsun Kavalcı / Mehmet Kaya / Yurdanur Ketenci / Asaf Koçak / Cenk Mısırlıoğlu / Hayati Misman / Muzaffer Oruçoğlu / Doğan Örs / Aykut Öz / Mustafa Özdemir / Lütfi Özden / Necmettin Özlü / Özer Özsarı / Hasan Pekmezci / Hasip Pektaş / Hatice Öz Pektaş / Tayfun Pirselimoğlu / Cengiz Savaş / Zeki Serbest / Rana Sirkecioğlu / Hüseyin Şahbudak / Gediz Sezen / Kazım Sözak / Ülkü Tamer / Yunus Tonkuş /Emre Yenisoy /Ahmet Yeşil / Hüseyin Yıldırım / Burhan Yılmaz / Metin Yurdanur / Münir Yücel / Ezgi Yüksel / Gülay Yüksel / Orhan Zafer”