Odunpazarı Belediyesi, daha önce Wood is Good- Ağaç Güzeldir, Wood Hands-Ağaç Ellerde Yaşam Buluyor ve The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleşen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin dördüncüsünü düzenlemeye hazırlanıyor. 7 Mayıs 2018 Pazartesi Günü başlayacak olan 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak. The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile düzenlenen 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 7 Mayıs Pazartesi Günü saat 13.00’de Adalar Migros önünden Odunpazarı Meydanı’na yapılacak olan Festival Yürüyüşü ile başlayacak. 

FESTİVALE 12 SANATÇI VE BİLİM İNSANI KATILACAK

4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne 2 si yabancı 10 yerli olmak üzere 12 sanatçı ve bilim insanı katılacak. Festivalde yer alacak sanatçı ve bilim insanların isimleri ise şöyle; “Vasilisa Chugunova (Rusya), Jean- Paul Falcioni (İsviçre), Ozan Uygan, Kutlu Alican Düzel,

Mecit Çeliktaş, Kadir Ulus, İsmail Yıldırım, Haluk Rıza Şafak, Hakan Kemal Yurdusever, Çağdaş Erçelik, Cengiz Dönmez, Ayhan Tomak. 

1000 kişilik dev korodan Kardeşlik Konseri

Festivalin süresince Odunpazarı Meydanı, birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak. Müzik dinletileri, topaç çevirme etkiliği; tiyatro, halk oyunları ve dans gösterilerinin yapılacağı festivalde, Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezilerinde açılan tiyatro atölyeleri tarafından çocuk oyunları sahnelenecek. Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde açılan müzik atölyelerindeki eğitimci ve atölye katılımcılarının oluşturduğu bin kişilik dev kadro, Kardeşlik Konseri verecek. 

 75. YIL MAHALLESİNE KARDEŞLİK ORMANI

Odunpazarı Belediyesi bir geleneği daha bozmayacak. Her festivalde olduğu gibi 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde de Odunpazarı’na bir orman kazandırılacak. 75. Yıl Mahallesi’nde yer alan Tornacılar Sitesi’nde bulunan alanda 11 Mayıs’ta ağaç dikim etkinliği düzenlenecek. Oluşturulan ormana ise “Kardeşlik Ormanı” adı verilecek.

1 hafta sürecek olan 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 13 Mayıs 2018 Pazar Günü Ahşap Eserler Galerisi’nde gerçekleşecek olan sergi ile sona erecek.