2’si uluslararası 14’ü yerli olmak üzere toplamda 16 sanatçının yer aldığı 3. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çalıştay alanına kurulan stantları gezen vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını da dikkatle izledi. Vatandaşlardan bazıları çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verirken, bazıları ise kurulan stantlardan seramik eşya satın aldı.

Sorkun Çömleklerinin bulunduğu stant ise vatandaşların beğenisini kazandı.  Sorkunlu Çömlekçilerden, çömleklerin nasıl yapıldığını öğrenen vatandaşlar, zaman zaman tezgah basına geçerek çömlek yaptı. 

KOCA ÇINAR YAŞAM MERKEZİ ÇALIŞTAY ALANINDA

Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi üyeleri, 3. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nı gezdi. Stantları gezen Koca Çınar Yaşam Merkezi üyelerine, sanatçılar seramik gösterisi yaptı. Sanatçılardan ve Sorkun Çömlekçilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Koca Çınar Yaşam Merkezi üyeleri, seramik hamuruna da şekil verdi.

ÇOCUKLAR SANATÇILARI YALNIZ BIRAKMADI

Çalıştayı’nın en yakın takipçileri çocuklar oldu. Çalıştayın başladığı günden beri sanatçıların çalışmalarını büyük bir beğeni ve merakla izleyen çocuklar zaman zaman çalışmalara da katıldı. Odunpazarı Belediyesi Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi ve GÖRSEM Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri sanatçıları yalnız bırakmadı. Çalıştay alanına gezen öğrenciler, çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verdi.  

3. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı 19 Ağustos Cumartesi Günü (bugün) Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleşecek Selçuk Balcı Konseri ile çalışmalarını bitirecek. Çalıştay boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler ise 20 Ağustos Pazar günü (yarın) saat 18.00’de Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenmeye başlayacak.