#tarih Dergisi Ocak 2017 sayısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in 20 yaşında, ünlü karikatürist Turhan Selçuk’a yazdığı 59 yıllık mektubun hikayesi Caner Gürellier’in kaleminden dört sayfa olarak yer aldı.

        Turhan Selçuk’un orijinal karikatürlerini toplayan koleksiyoner Çağrı Çalışır’ın bir sahaftan aldığı çerçevesi yıpranmış karikatürün arkasından çıkan bir zarfın içinden çıkan 59 yıllık mektuptan yola çıkan #tarih Dergisi yazarı Caner Gürellier, mektubun sahibi Yılmaz Büyükerşen ile buluşarak, güzel ayrıntılar ve sürprizlerle karşılaştı. 

       Mektubu bulan Çağrı Çalışır, yazar Caner Gürellier ve Serhan Güngör Kurtuluş Müzesi’nde Büyükerşen ile buluştular. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, kendisini 59 yıl öncesine götüren mektubu zarfından çıkartarak, okudu ve duygulu gözlerle #tarih ekibine teşekkür ederek, “Siz, sessiz bir filmi geri sardırdınız bana, sağ olun” dedi.

# tarih Dergisi’nde, “Yılmaz Büyükerşen’den Turhan Selçuk’a 59 yıllık mektubun keşfi ve sürpriz üzerine sürpriz!” başlığıyla ve “Her şey, koleksiyoner Çağrı Çalışır’ın geçenlerde bir sahaftan aldığı orijinal Turhan Selçuk karikatürüyle başladı. Karikatürün arkasındaki yıpranmış koruyucu bez, bir mektubu da saklıyordu! Usta çizerin sakladığı mektup 1957 tarihliydi ve 20 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen tarafından yazılmıştı. Eskişehir’e Hoca’yla mektubu buluşturmaya gittiğimizde ise, karşımıza bizi çok daha şaşırtan bir hikaye çıktı.

59 yıl sonra aynı özgüven

Büyükerşen Hoca, henüz 20 yaşındayken Turhan Selçuk’a yazdığı mektupla karşılaşınca önce şaşırdı, duygulandı. Sonra, 59 yıl sonra bir sürpriz ile karşısına çıkardığımız mektubunu aldı ve içeriğine hiç bakmadan herkesin duyacağı bir sesle okumaya başladı” şeklinde devam ediyor.