Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Cumhuriyet Bestekarları konseri Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde Münir Nurettin Selçuk, ikinci bölümünde ise Yesari Asım Arsoy’dan Rast, Uşşak, Hüseyni, Sultaniyegah, Hüzzam, Nihavent, Kürdilihicazkar, Mahur ve Suzinak makamları icra edildi

TSM Koro Şefi İnci Çayırlı bazı makamları koro ile birlikte seslendirdi. Konsere Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Melih Savaş ve çok sayıda davetli katıldı. Başta Başkan Ahmet Ataç olmak üzere davetliler koronun seslendirdiği parçalara eşlik ederken alkışlarla da destek verdi.

Konserin final parçası, Bir Başkadır Benim Memleketim ile Türküm, Ne Mutlu Bana isimli eserler oldu. Bu eserlere davetliler de ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik etti. Konser sonunda Koro Şefi İnci Çayırlı’ya çiçek takdim eden Başkan Ataç, “Bugün çok güzel bir gece yaşadık. Atatürk diyor ki, ‘Cumhuriyet bir fazilettir’ ve tabi onun devamı var: Devrim olmalıdır, ülke olmalıdır, millet olmalıdır. Cumhuriyet çağdaşlıktır, aydınlıktır... Koromuza yeni gelen arkadaşlarımıza, hoş geldiniz diyorum. Gerçekten içimiz milli duygularla kıpır kıpır oldu ve bu güzellikler hep sürecek. Birlikte yan yana duracağız ve dayanışma içinde olacağız. Bütün engelleri hep birlikte aşmak, en büyük dileğimizdir” ifadelerini kullandı.

Koro Şefi İnci Çayırlı ise “Münir Nurettin Selçuk, benim için çok değerli bir sanatçıdır. Bugün ben onun sayesinde buralardayım. Atatürk sevgisi hiçbir zaman bitmez. Atatürk öyle biri ki, Türkiye’yi Türkiye yapan, bayrağı bayrak yapan, insanı insan yapan ve Türkiye’nin en iyi gerçeklerini günümüze kadar getiren bir kişidir. Her zaman rahmetle anıyorum, nur içinde yatsın. İçimizdeki Atatürk sevgisini hiçbir zaman bitiremezler. Atatürk tektir, aramızdadır, gönlümüzdedir, kalbimizdedir, tüm Türkiye’dedir” şeklinde konuştu.

İzleyicilerden tam not alan konser, alkışlar eşliğinde sona erdi.