Odunpazarı Tarihi bölgedesinde yer alan ve Osmanlı Sivil Mimari özelliğini koruyan Dalyancı Konağı, Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığı ile restore edilerek  çok konuşulacak bir sergi ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığıyla aslına uygun bir şekilde restorasyonu gerçekleştirilen Dalyancı Konağı Eskişehir’de sanat ve sanatçının yeni durağı olacak.

TARİHİ KONAK MUHTEŞEM BİR SERGİ İLE AÇILACAK

Sergileme alanlarının yanı sıra çok amaçlı salonlarında, sanatçı konuşmaları, konferanslar ve çalıştayların gerçekleştirileceği tarihi konağın; üretim, öğrenme ve sergileme üzerine bir buluşma noktası olması hedefleniyor.

Dalyancı Konağı, muhteşem bir karma sergi ile 3 Kasım 2018 Cumartesi Günü saat 16.30’da açılıyor. Açılış Sergisi’nde, günümüz Türkiye sanatının gelişimine öncülük eden usta sanatçıların eşsiz eserleri sergilenecek. . Devrim Erbil, Ekrem Özen, Gültekin Çizgen, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, İbrahim Örs, Serpil Yeter’in eserlerinin yer alacağı sergide, yaşadığımız coğrafyanın özgül koşulları, özgün bir dil ve anlatımcı tavır ile heykel, resim ve fotoğraflarda izlenebilecek.